ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέα Σμύρνη: Το Τμήμα Διαρρηκτών ερευνά πως οι ληστές των θυρίδων «έσπασαν» τα μέτρα ασφαλείας

Νέα Σμύρνη: Το Τμήμα Διαρρηκτών ερευνά πως οι ληστές των θυρίδων «έσπασαν» τα μέτρα ασφαλείας
Αδιευκρίνιστος ο τρόπος με τον οποίο έγινε διάρρηξη σε θυρίδες τράπεζας στη Νέα Σμύρνη.
Pixabay

Νέα Σμύρνη: Τον τρόπο με τον οποίο οι δράστες κατάφεραν να διαπεράσουν τα συστήματα ασφαλείας της τράπεζας ερευνούν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Μια μυστηριώδης ληστεία σε θυρίδες τραπεζικού καταστήματος στη Νέα Σμύρνη έχει μπει στο μικροσκόπιο του Τμήματος Διαρρηκτών της ΕΛ.ΑΣ. τα τελευταία 24ωρα. Το πώς οι δράστες κατάφεραν να διαπεράσουν τα συστήματα ασφαλείας του καταστήματος και να αφαιρέσουν το περιεχόμενο της μιας θυρίδας, καθώς οι άλλες ήταν άδειες, είναι το μεγάλο ερώτημα που αναζητά απάντηση με τους έμπειρους αξιωματικούς της αστυνομίας να έχουν προχωρήσει την έρευνα.

Όσο για το πώς έγινε η ληστεία, σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες πριν από πέντε ημέρες μπήκαν στο κατάστημα τράπεζας στη Νέα Σμύρνη και προσποιήθηκαν τους πελάτες. Κατά αδιευκρίνιστο τρόπο, κι αυτό είναι που επιχειρεί να διαλευκάνει η ΕΛ.ΑΣ., έφτασαν ως τις θυρίδες όπου και παραβίασαν πέντε εξ αυτών.

Οι τέσσερις θυρίδες ήταν άδειες, η μια όμως είχε τιμαλφή τα οποία και οι ληστές αφαίρεσαν και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι το πώς κατάφεραν να φτάσουν ως τον χώρο των θυρίδων όπου υπάρχουν μέτρα και δικλείδες ασφαλείας, το πώς άνοιξαν τις θυρίδες αλλά και το πώς διέφυγαν στη συνέχεια ανενόχλητοι.

Την έρευνα διεξάγει το Τμήμα Διαρρηκτών της ΕΛ.ΑΣ. και σύντομα αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που οι αξιωματικοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια τέτοια υπόθεση. Τον Μάρτιο του 2021 είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας η μεγάλη υπόθεση με το ριφιφί σε θυρίδες τράπεζας στο Ψυχικό, με τα κλοπιμαία να ανέρχονται στα 7 εκατ. ευρώ.