ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αδελφός λήστεψε αδελφή στον Πλάτανο Ηλείας

Αδελφός λήστεψε αδελφή στον Πλάτανο Ηλείας

Την ίδια του την αδελφή λήστεψε με την απειλή όπλου ένας 29χρονος Αλβανός στον Πλάτανο Ηλείας το πρωί της Παρασκευής (13/2/2015) ενώ οι δράστες μετά από καταδίωξη συνελήφθησαν.

Ήταν λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Παρασκευής (13/2) όταν ο 29χρονος Αλβανικής υπηκοότητας μαζί με την 33χρονη φίλη του πλησίασαν την αδελφή του κοντά στο σπίτι της στον Πλάτανο και την αιφνιδίασαν.

Ο νεαρός άνδρας έβγαλε ένα πιστόλι που είχε μαζί του και προβάλλοντάς το στην 31χρονη της ζήτησε χρήματα. Χωρίς να χρονοτριβήσουν της άρπαξαν το κινητό και έφυγαν. Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία στον ελάχιστο δυνατό χρόνο και άνδρες του Α.Τ Πελοπίου έσπευσαν έξω από το σπίτι της νεαρής γυναίκας που είχε πέσει θύμα ληστείας.

Εκεί εντόπισαν και ακινητοποίησαν την 33χρονη συνεργό του 29χρονου ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα βρισκόταν ο δράστης ο οποίος μόλις αντελήφθη την παρουσία του Αστυνομικού άρχισε να τρέχει για να ξεφύγει τη σύλληψή του.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να τον καταδιώκουν με τα πόδια και αυτός κρύφτηκε σε βάτα σε κοντινό οικόπεδο όπου και τον ακινητοποίησαν ενώ είχε προλάβει να πετάξει το πιστόλι. Μετά από έρευνα που έγινε στο σημείο κατάφεραν να βρουν το μαύρο πιστόλι μάρκας CZ 99 με την γεμιστήρα να περιέχει οκτώ φυσίγγια Luger των 9mm. Στην τσέπη του παντελονιού του βρέθηκε και το κινητό τηλέφωνο που είχε αρπάξει από την αδελφή του ενώ αρχικά στην αστυνομία έδωσε ψεύτικα στοιχεία αφού είχε μπει παράνομα στην Ελλάδα.

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να έχει σχέση με τη ληστεία στη Σαλμώνη όπου τέσσερις άνδρες εισέβαλαν με πιστόλι σε ένα σπίτι και έκλεψαν έναν ηλικιωμένο.

Οι δράστες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Ηλείας όπου αφού τους απαγγελθούν κατηγορίες θα πάρουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Πηγή: patrisnews.gr

Σχετικές ειδήσεις