ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τρόμος με ληστές που βασανίζουν τα θύματά τους

Τρόμος με ληστές που βασανίζουν τα θύματά τους

Η σπείρα δρούσε σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως η Αττική, η Αχαΐα, η Εύβοια και η Κορινθία και χαρακτηριστικό της ήταν ότι δεν δίσταζε να χτυπά βάναυσα ακόμα και ηλικιωμένους προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς της.

Στην εξάρθρωση μιας από τις πιο σκληρές σπείρες ληστών που έχουν δράσει στη χώρα, προχώρησε η Ασφάλεια Πατρών.

Οι δράστες που είχαν σπείρει τον τρόμο τόσο στο νομό Αττικής όσο και σε περιοχές έξω από αυτήν, λειτουργούσαν με τον εξής τρόπο. Ήταν χωρισμένοι σε δύο ομάδες, με την πρώτη να εισβάλλει στα σπίτια αφού προηγουμένως τα μέλη της είχαν πληροφορηθεί ότι οι ένοικοί τους ήταν ευκατάστατοι.

Η δεύτερη ομάδα δρούσε κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές, θεωρώντας ότι θα ήταν δύσκολος ο εντοπισμός τους από την Αστυνομία.

Χαρακτηριστικό τους ήταν ότι χτυπούσαν χωρίς έλεος και αδιακρίτως ηλικίας τα θύματά τους, προκειμένου να τους ομολογήσουν που είχαν κρυμμένα χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.

Η Αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα - μέλη της σπείρας, όλο υπήκοοι Αλβανίας, ενώ όπως διαπιστώθηκε άλλα δύο μέλη της, βρίσκονται ήδη στις φυλακές, εκτίοντας ποινές για άλλες υποθέσεις. Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της σπείρας.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών έχουν ήδη εξιχνιάσει 13 υποθέσεις και έχουν βρει 35.000 ευρώ και πολλά τιμαλφή, που προέρχονται από τις ληστείες, ενώ το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 250.000 ευρώ.

Πάντως, οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών συνεχίζονται, διότι δεν αποκλείουν να εμπλέκονται και άλλα άτομα στις ληστείες.

Σχετικές ειδήσεις