ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αποκάλυψη: Πόσοι είναι οι ληστές των χρηματοκιβωτίων που έχουν σπείρει τον τρόμο

Αποκάλυψη: Πόσοι είναι οι ληστές των χρηματοκιβωτίων που έχουν σπείρει τον τρόμο

Συναγερμός στην Αστυνομία για τα επανωτά «χτυπήματα» των ληστών με τα χρηματοκιβώτια – Μέσα έξι μήνες έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 40 επιθέσεις – Ποιοι οι στόχοι τους – Τι εξετάζουν οι Αρχές

Τον τρόμο έχει σπείρει τόσο στην Αττική, όσο και σε όμορους νομούς, η συμμορία των χρηματοκιβωτίων, η οποία συνεχίζει τη δράσης της.

Από τον Οκτώβριο μέχρι και σήμερα οι ληστές με τα χρηματοκιβώτια έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 40 χτυπήματα.

Η ΕΛ.ΑΣ εκτιμά ότι δεν πρόκειται για μια ενιαία συμμορία αλλά για πολλές διαφορετικές υποομάδες κακοποιών. Μάλιστα, φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους μέσω αρχηγικών μελών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Τριπλό «χτύπημα» μέσα σε λίγες ώρες

Ήταν ξημερώματα της Τετάρτης (26/04/2017) όταν η συμμορία πραγματοποίησε τρεις επιθέσεις μέσα σε λίγες ώρες. Στόχος των ληστών χρηματοκιβωτίων ήταν εταιρείες οι οποίες βρίσκονται στο Γέρακα.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, στις 03:30, έξι άγνωστοι δράστες μπήκαν στο ισόγειο κτηρίου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κομοτηνής και Ημαθίας, όπου στεγάζονται τα γραφεία διαφημιστικής εταιρείας. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν πήραν από εκεί κάτι.

Δεν έμειναν όμως εκεί, καθώς στη συνέχεια, έριξαν με βαριοπούλες τη μεσοτοιχία και πέρασαν στα γραφεία εταιρείας γραφικής ύλης από όπου σήκωσαν ένα χρηματοκιβώτιο. Ακολούθως, με τον ίδιο τρόπο, μπήκαν στα γραφεία άλλης διαφημιστικής εταιρείας που στεγάζεται στο ίδιο κτήριο, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί εάν έχουν κλέψει κάτι από τον συγκεκριμένο χώρο. Οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Λίγο αργότερα, συγκεκριμένα στις 05:30 το πρωί, εντοπίστηκε καμένο αυτοκίνητο στην οδό Κεραμιδίου, στις Αχαρνές, μέσα στο οποίο υπήρχαν δύο άδεια χρηματοκιβώτια. Η κλοπή του αυτοκινήτου είχε δηλωθεί πριν από τρεις ημέρες, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η Αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σχετικές ειδήσεις