ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Τηλεδίκες»: Πειθαρχική δίωξη σε βάρος δικηγόρων - Τι ζητείται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς

«Τηλεδίκες»: Πειθαρχική δίωξη σε βάρος δικηγόρων - Τι ζητείται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς
Tο πειθαρχικό συμβούλιο θα ζητήσει απο τους τηλεοπτικούς σταθμούς αντίγραφα εκπομπών.
Intime News / Φωτογραφία Αρχείου

«Τηλεδίκες»: Στο επίκεντρο βρίσκονται υποθέσεις όπως αυτή της Ρούλας Πισπιρίγκου, της δολοφονίας της Κάρολαιν Κράουτς, αλλά και των ηθοποιών Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρου Φιλιππιδη.

Σε παρέμβαση για την εκκίνηση πειθαρχικής διαδικασίας κατά παντός υπευθύνου δικηγόρου για τις αποκαλούμενες «τηλεδίκες» φέρεται να προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήσης Κωνσταντίνου.

Ήδη άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά παντός υπευθύνου (in rem) για παραβάσεις του κώδικα δικηγόρων σχετικά με συμμετοχή σε δημόσιες τηλεοπτικές συζητήσεις για εκκρεμείς υποθέσεις στη Δικαιοσύνη. Αν και η δίωξη δεν είναι προσωποποιημένη, αναμένεται ο αρμόδιος εισηγητής να κληθεί να εξατομικεύσει τις κατηγορίες, σε έναν κατάλογο δικηγόρων που εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσει τους 20.

Στο «στόχαστρο» βρίσκονται υποθέσεις όπως αυτή της Ρούλας Πισπιρίγκου, της δολοφονίας της Κάρολαιν Κράουτς, αλλά και των ηθοποιών Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρου Φιλιππιδη, που κατηγορούνται για βιασμούς. Σε αυτο το πλαίσιο το πειθαρχικό συμβούλιο θα ζητήσει απο τους τηλεοπτικούς σταθμούς αντίγραφα εκπομπών των τελευταίων δυο ετών προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμετοχή δικηγόρων σε αυτές, ήταν οι δικαστικές υποθέσεις ακόμη εκκρεμούν.