ΕΘΝΙΚΑ

Αποκάλυψη Συμβούλου Ασφαλείας πρωθυπουργού: Τι είπε για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

Αποκάλυψη Συμβούλου Ασφαλείας πρωθυπουργού: Τι είπε για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία
INTIME NEWS

Σε επιφυλακή παραμένει η χώρα μας όσο υφίσταται η τουρκική NAVTEX αλλά η κατάσταση τείνει να αποκλιμακωθεί, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, Αλέξης Διακόπουλος.

Ο Αλέξης Διακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στις κινήσεις της Τουρκίας μετά και την έκδοση της NAVTEX είπε: «Όσο ισχύει η NAVTEX και τα πλοία δεν έχουν επιστρέψει στις ακτες ειμαστε σε επιφυλακή. Δεν προβλέπω ούτε κλιμάκωση ούτε κάτι χειρότερο. Τείνει προς αποκλιμάκωση η κατάσταση και δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι πάει να κλιμακωθεί. Όσο θα υπάρχει στόλος στο Αιγαίο εμείς θα είμαστε παρόντες».

Παράλληλα σημείωσε: «Οι σκηνές που βλέπουμε την Τουρκία εκθέτουν. Με τις πράξεις της και την επιθετικότητα της εκτίθεται. Είναι ένας συνδυασμός πιέσεων και της δικής μας αποφασιστικότητας. Η Γερμανία έκανε την πιο δυναμική παρέμβαση. Ήταν οι δικές μας ενέργειες οι οποίες αφαίρεσαν κάθε πρόσχημα από το να πει κανείς ότι η πρόκληση της Τουρκίας δεν ήταν ευθύνη της και μόνο».

Ο κ. Διακόπουλος χαρακτήρισε σωτήρια την τριμερή που έγινε στο Βερολίνο. Αφαίρεσε κάθε πρόσχημα. Δεν είναι η Ελλάδα αυτή που συντηρεί μια ένταση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καστελόριζο - Θερμό επεισόδιο: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί» - Έτοιμη η Ελλάδα για το Oruc Reis