ΕΘΝΙΚΑ

Τι θα πει ο Αβραμόπουλος στους Αμερικανούς

Τι θα πει ο Αβραμόπουλος στους Αμερικανούς

Επιχειρήματα που επιβεβαιώνουν το ρόλο που παίζει η Ελλάδα στην περιοχή ως παράγοντας ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και συνεργασίας περιλαμβάνονται στην ατζέντα του υπουργού Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου εν όψει της κρίσιμης συνάντησης που θα έχει με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός θα παρουσιάσει με γεγονότα, δραστηριότητες και πρωτοβουλίες πώς η Ελλάδα επιβεβαιώνει τον ρόλο της ως παράγων σταθερότητας στην περιοχή. Με στοιχεία θα επιβεβαιωθεί πως η χώρα μας αποτελεί το οχυρό της Δύσης και ο «κυματοθραύστης» ανάσχεσης στην πλημμυρίδα του εξτρεμισμού, του θρησκευτικού σκοταδισμού και της κατάλυσης των θεμελιωδών ελευθεριών.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας θα αναφερθεί στις στοχευμένες γεωπολιτικές κινήσεις που έγιναν σε νευραλγικές χώρες της περιοχής (Αίγυπτος- Ιορδανία) και με τις οποίες τόσο η Ελλάδα, όσο και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, επιβεβαίωσαν τη διορατικότητά και τη εξ αρχής σώφρονα και ψύχραιμη στάση τους. Από την αρχή των γεγονότων αυτών προέτρεπαν για την αναζήτηση πολιτικών λύσεων και δικαιώθηκαν.

Η Ελλάδα ως βασική χώρα-μέλος των Δυτικών Συμμαχιών (ΝΑΤΟ-ΕΕ) επιβεβαιώνει τη σημαντική αναβάθμισή της στο χρηματιστήριο των γεωπολιτικών σταθερών και συσχετισμών.

Η αναβάθμιση του ρόλου της χώρας, σε πείσμα των αρνητικών δημοσιονομικών συγκυριών, επαυξάνει τη διαπραγματευτική της ισχύ, αλλά και τον ρόλο. Ταυτόχρονα στέλνει και μήνυμα σε όσους εκ των γειτόνων αναζητούν αποσταθεροποιητικές πρακτικές, που θα βλάψουν πρώτιστα τους ίδιους.

Στον τομέα της διμερούς συνεργασίας, επιλύονται εκκρεμότητες ετών.

Προχωρά και επικαιροποιείται το πρόγραμμα δωρεάν παροχής πλεονάζοντος πολεμικού υλικού των ΗΠΑ στην Ελλάδα, η μετασκευή και αναβάθμισή του οποίου θα γίνει μέσα από την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, δημιουργώντας τον αναγκαίο πρόσθετο κύκλο εργασιών και συνεισφέροντας καίρια στην Άμυνα της χώρας. Στην κατεύθυνση αυτή θα επιδιωχθεί το εύλογο μερίδιο της χώρας στη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων και διευκολύνσεων.

Και όλα αυτά για την αντιμετώπιση των σύγχρονων υπερεθνικών απειλών της τρομοκρατίας, της παράνομης μετανάστευσης, του κυβερνοπολέμου και του οργανωμένου εγκλήματος.

Με την επίλυση χρόνιων προβλημάτων διαμορφώνονται πρόσθετες θετικές προοπτικές για την πραγματοποίηση επενδύσεων στη χώρα, την εφαρμογή και διάχυση της βιομηχανικής συμπαραγωγής, τη μεταφορά τεχνογνωσίας, τη δημιουργία κέντρων αριστείας, την έρευνα και την οργάνωση και τη δημιουργία κέντρων παροχής υπηρεσιών σε περιφερειακό επίπεδο.

Είναι μια πρόσθετη απόδειξη ότι η Ελλάδα εξέρχεται από την κρίση ισχυρότερη. Και ανακάμπτει με αναπτερωμένο γόητρο και αποδοχή.

Διαβάστε επίσης:

Νέα στοιχεία για το άγριο διπλό έγκλημα στη Μεσσηνία (pics-vid)

Ρόδος: Οι πρώτες εικόνες από τη μεγάλη πυρκαγιά στο νησί

Κρήτη: Το πάλεψε ο Μανώλης – «Έφυγε» στα 18 του χρόνια

Συναγερμός στη Ρόδο: Ξεφεύγει η φωτιά–Σπεύδουν άμεσα δύο καναντέρ

Ρoή Ειδήσεων