ΠΑΙΔΕΙΑ

7o Συμπόσιο Εργοθεραπείας από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

7o Συμπόσιο Εργοθεραπείας από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο
7o Συμπόσιο Εργοθεραπείας από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη, με κεντρικό θέμα την «Παιδιατρική Εργοθεραπεία».

Με στόχο τη δημιουργία ενός γόνιμου διαλόγου σχετικά με τη βελτίωση των δυνατοτήτων που έχουν τα παιδιά κατά την ένταξη τους σε μια υγιή κοινωνία, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά το Συμπόσιο Εργοθεραπείας, υπό την επιστημονική αιγίδα του Ινστιτούτου Επιστήμης του Έργου και της Αποκατάστασης (ΙΝΕΕΑΠ). Την επιστημονική επίβλεψη του Συμποσίου έχει ο επικεφαλής του ΙΝΕΕΑΠ, Δρ. Παναγιώτης Σιαπέρας, Dean της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Πιο συγκεκριμένα, το 7ο Συμπόσιο Εργοθεραπείας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαΐου, στο Campus Θεσσαλονίκης (Ελευθερίου Βενιζέλου 14 & Τσιμισκή), από τις 10:00 έως τις 15:00, με κεντρικό θέμα την «Παιδιατρική Εργοθεραπεία».

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Άννης Σαμψωνίδου, η οποία υπήρξε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Εργοθεραπείας στην Ελλάδα, αφοσιωμένη στο κλινικό και εκπαιδευτικό της έργο, με το οποίο γαλούχησε, υποστήριξε και ενέπνευσε μεγάλο αριθμό νέων επιστημόνων, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Διετέλεσε επί σειρά ετών στέλεχος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ως ακαδημαϊκή υπεύθυνη του προγράμματος σπουδών Εργοθεραπείας, στο Campus Θεσσαλονίκης.

Στο Συμπόσιο θα μιλήσουν κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές, χωρισμένοι στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Αφιέρωμα στην Άννη Σαμψωνίδου
  • Βρεφική και προσχολική ηλικία
  • Σχολική ηλικία
  • Εφηβεία
  • Σύγχρονα θέματα στην Παιδιατρική Εργοθεραπεία

Το 7ο Συμπόσιο Εργοθεραπείας απευθύνεται σε φοιτητές και αποφοίτους επαγγελμάτων υγείας που ασχολούνται με παιδιά και εφήβους, καθώς και σε κάθε επαγγελματία υγείας με ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ προάγει τόσο τη διεπιστημονική συνεργασία όσο και τη συνεργασία με τις οικογένειες και τα ίδια τα παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τους ομιλητές του Συμποσίου, καθώς και για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας, κάντε κλικ εδώ ή επισκεφθείτε το www.mitropolitiko.edu.gr.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων