ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία - Πατούλης στο Newsbomb.gr: Αυτή είναι η απόφαση για τα σχολεία στην Αττική

Κακοκαιρία - Πατούλης στο Newsbomb.gr: Αυτή είναι η απόφαση για τα σχολεία στην Αττική

Τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία του λεκανοπεδίου θα διεξάγονται κανονικά μετά τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας, όπως επισήμανε σε δήλωσή του στο Newsbomb.gr o Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι κρίθηκε αναγκαία η διακοπή των μαθημάτων, εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε το σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας «Γηρυόνης» που ξεκίνησε λίγο μετά τις 03:00 το πρωί να πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

«Τα περισσότερα προβλήματα παρουσιάζονται στην Κινέτα και στα Μέγαρα. Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό και γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να διανοιχθεί με μηχανήματα που έχουμε στείλει κι εμείς ως Περιφέρεια, καθώς επίσης η Πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

«Είναι σίγουρο ότι αυτή τη στιγμή, βάσει της ενημέρωσης που έχουμε από την ΕΜΥ, τα φαινόμενα βαίνουν προς ύφεση σιγά – σιγά. Υπό αυτή την έννοια, το μεγάλο φαινόμενο που παρουσιάστηκε στις 03:00 με 04:00 το πρωί, υπήρχε αρχικά μια ενημέρωση από την ΕΜΥ ότι θα επιδεινωθεί, ίσως υπάρξει μια μικρή επιδείνωση αργότερα περί τις 18:00 με 19:00. Τελικά, φαίνεται πως αυτό έχει πια περάσει. Άρα, μετά τις 10:00 κανονικά τα παιδιά στα σχολεία. Γίνεται ένας στοιχειώδης έλεγχος, εάν υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις των μαθητών ή στα ίδια τα σχολεία και θα επαναλειτουργήσουν κανονικά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των προβλημάτων τα σχολεία στα Μέγαρα θα παραμείνουν κλειστά σήμερα.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα - Πού θα «χτυπήσει» ο Γηρυόνης τις επόμενες ώρες