ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε ξενοδοχείο της Συγγρού: Το «μυστικό» που κρύβουν τα δωμάτια – Τα μπιτόνια και η έξωση

Φωτιά σε ξενοδοχείο της Συγγρού: Το «μυστικό» που κρύβουν τα δωμάτια – Τα μπιτόνια και η έξωση

Ποιοι και γιατί έβαλαν φωτιά στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace;

«Η μεγάλη πυρκαγιά στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace που προκάλεσε τον τραυματισμό τριών ατόμων φαίνεται να οφείλεται σε εμπρησμό. Βρέθηκαν μπιτόνια βενζίνης σε τρία δωμάτια - από τα 122 συνολικά - του ξενοδοχείου στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο του κτηρίου», αναφέρουν αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. στα Νέα.

«Από αυτά τα δωμάτια φαίνεται να ξεκίνησε ταυτόχρονα η πυρκαγιά. Ακόμη υπήρξαν σαφείς ενδείξεις για να μπει φωτιά - χωρίς να συμβεί κάτι τέτοιο - και σε άλλα τρία δωμάτια του ξενοδοχείου», προσθέτουν.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα τα Νέα, λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά που σκόρπισε τον τρόμο σε ένοικους και εργαζόμενους φέρεται να είχε γίνει έξωση από τον ιδιοκτήτη του κτηρίου, που είναι ελληνικής καταγωγής και διαμένει στη Γερμανία και ο οποίος φέρεται να είχε σκοπό να πουλήσει το οίκημα με τίμημα περίπου 25 εκατ. ευρώ.

Η ΕΛ.ΑΣ. θα συνεχίσει τις έρευνες με εξέταση μαρτύρων, αναλύσεις τηλωφωνικών κλήσεων και άλλα ευρήματα στα μη κατεστραμμένα μπιτόνια για να προσδιοριστεί ποιοι μπορεί να είναι οι οργανωτές και οι φυσικοί αυτουργοί του αναφερόμενου εμπρησμού. Όπως και για να προσδιοριστούν τα κίνητρα της πιθανώς σκόπιμης ενέργειας.

Τρεις τραυματίες, μια εκ των οποίων στη ΜΕΘ

Συνολικά 20 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από το το ξενοδοχείο, εκ των οποίων τρεις μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Αττικό Νοσοκομείο, με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των πυκνών καπνών που γέμισε το κτήριο. Μάλιστα, μια από τις γυναίκες διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αττικόν.

Με αναπνευστικά νοσηλεύονται και άλλη μια γυναίκα και ένας άνδρας, ο οποίος έχει επιπλέον και κάταγμα στο πόδι.

Από τους απεγκλωβισθέντες, οι τρεις κατέβηκαν μέσω κλιμακοφόρου οχήματος της Πυροσβεστικής, ενώ οι υπόλοιποι απομακρύνθηκαν με την βοήθεια των πυροσβεστών από το εσωτερικό κλιμακοστάσιο του ξενοδοχείου.

Υπενθυμίζεται ότι άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής, καθώς στο σημείο έσπευσαν αρχικά 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σοκ: Καθηγήτρια υιοθέτησε έφηβο και τον έκανε σκλάβο του σεξ (pics)