ΕΛΛΑΔΑ

«Μήδεια»: Εκπλήξεις και περίεργα στην ιστορική κακοκαιρία

«Μήδεια»: Εκπλήξεις και περίεργα στην ιστορική κακοκαιρία

Πίσω από τις ιστορικές εικόνες της κακοκαιρίας, υπήρξαν στιγμιότυπα μοναδικά που γρήγορα έγιναν viral.

Με κάποιους να γίνονται viral σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής τους, άλλους να καταγράφουν με μια ενσωματωμένη κάμερα τη κατάβαση στα χιόνια με τα πέδιλα του σκι μέχρι εκείνους που προσπαθούσαν να κρατήσουν την ισορροπία τους πάνω στο ποδήλατο, στις μηχανές που οδηγούσαν, στα πεζοδρόμια που έτρεχαν με φόντο τους θαρραλέους που έκαναν μπάνιο και όσους τόλμησαν να βγάλουν τα ζώα τους, για μια γρήγορη βόλτα κοντά στο σπίτι.

Από την καρδιά της Ορεστιάδας με ένα αυτοσχέδιο έλκηθρο μέχρι την καρδιά της Αττικής, στιγμιότυπα άκρως ασυνήθιστα που από τη μια αποτυπώνουν την ένταση της κακοκαιρίας και από την άλλη προκαλούν χαμόγελα στο διαδίκτυο και όχι μόνο.

Το ότι το έστρωσε στον Πειραιά ήταν η πρώτη έκπληξη. Η μεγαλύτερη όμως ήταν ότι σε γειτονιές της πόλης, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν σκι σε κατηφόρες. Στο Περιστέρι οι.. σκιέρ της περιοχής έστειλαν μήνυμα για σωματική άθληση και του έδωσαν να καταλάβει.

Σε περιοχές που η κίνηση των οχημάτων ήταν απαγορευτική, όπως στο Πανόραμα της Βούλας, οι νεαροί σκιέρ είχαν ένα άγχος λιγότερο, όπως και στο Μαρούσι λίγο έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο.

Κάποιοι για να φτάσουν μέχρι το πιο κοντινό περίπτερο και άλλοι, όπως η υπάλληλος στην πρεσβεία της Νορβηγίας στην Αθήνα που βλέπουμε, για να φτάσουν στη δουλειά τους. Πριν μπει, πόζαρε, ανέβασε τη φωτογραφία σε διαδικτυακό της λογαριασμό και από το μεσημέρι φιγουράρει στα ΜΜΕ της σκανδιναβικής χώρας, σε σχετικές αναφορές για την κακοκαιρία στη χώρα μας.

Το κάθε βήμα από νωρίς το πρωί απαιτούσε ιδιαίτερη προσοχή αλλά και τύχη. Είτε μιλάμε για τους Εύζωνες, είτε για περαστικούς στη Διονυσίου Αεροπαγίτου που ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έμπαιναν στον πειρασμό για μία selfie.

Τα εκχιονιστικά στο Κολωνάκι, τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στην πλατεία Συντάγματος ήταν αδύνατον να περάσουν απαρατήρητα. Οι δρόμοι το μεσημέρι άρχισαν να παγώνουν κι για ένα ξεπαρκάρισμα, όπως αυτό στο Χαϊδάρι, έπρεπε να επιστρατευτούν εκτός από τον οδηγό και άλλα άτομα.

Πολλοί τις τελευταίες ώρες ήθελαν να αποδείξουν ότι δεν καταλαβαίνουν από χιόνια και τσουχτερό κρύο. Στη Σαμοθράκη οι δυο φίλοι που έπιναν μπύρα έγιναν viral από χθες το βράδυ και λίγες ώρες αργότερα πρωταγωνιστές στα περίεργα του διαδικτύου έγιναν εκείνοι που πήγαν για μπάνιο στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου.

Μπορεί όπως βλέπουμε να τουρτούριζαν από τον χιονιά, ωστόσο δεν έκαναν πίσω. Βούτηξαν, έκαναν το μπάνιο που είχαν προγραμματίσει και στη συνέχεια πήραν το δρόμο της επιστροφής

Τα σκυλιά στο ύψος των Αφιδνών που κόντευαν να καλυφθούν τελείως από τα χιόνια κ οι κύκνοι στη διάσημη λίμνη της Καστοριάς, που δίσταζαν να επιστρέψουν στα παγωμένα νερά, έβαζαν τις τελευταίες πινελιές, στα περίεργα και ταυτόχρονα πανέμορφα στιγμιότυπα της ημέρας.

Με πληροφορίες από Mega

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Τρεις οι νεκροί από τον χιονιά - Δύο στην Εύβοια, ένας στην Κρήτη