ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ: Το σχέδιο για τα «κόκκινα νησιά» - «Μυστικοί» αστυνομικοί με κάμερες σε βίλες και κλαμπ

Κορονοϊός: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για τα «κόκκινα νησιά»
730 δόκιμοι αστυφύλακες θα διασπαρούν στα επίφοβα νησιά.
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Στο «κόκκινο» 8 νησιά λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού - «Σκανάρισμα» στα social media για προσκλήσεις σε πάρτι – Έλεγχοι σε βίλες και κλαμπ - Εντατικοί έλεγχοι στα λιμάνια της Αττικής από λιμενικούς για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού

Ακόμα πιο αυστηροί και εντατικοί έλεγχοι έρχονται από τις Αρχές, με τα «κόκκινα» νησιά -λόγω κρουσμάτων - να είναι αυτά που μπαίνουν στο στόχαστρο, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι ξεκάθαρα αναφορικά με την επιβαρυμένη κατάσταση σε ορισμένα από αυτά, με αποτέλεσμα να ασκείται πίεση στο σύστημα Υγείας.

Μετά το καμπανάκι συμμόρφωσης σε 8 νησιά για την τήρηση των μέτρων, καθώς είναι οριακά τα επιδημιολογικά δεδομένα και η πίεση στο σύστημα υγείας, έρχονται πιο αυστηροί και εντατικοί έλεγχοι από ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο των αρχών προβλέπει:

  • Τη Διενέργεια «τετραπλών» ελέγχων που θα είναι επαναλαμβανόμενοι με επισκέψεις από τα ίδια μπαρ και άλλους χώρους για αποτροπή φαινομένων συνωστισμού.
  • Αρχικά θα γίνεται επίπληξη και μετά θα επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και λουκέτο επτά ημερών.

Ήδη, σε Ίο και Πάρο υπήρξε ενίσχυση αστυνομικών δυνάμεων από την Αθήνα με τριάντα άνδρες σε κάθε ένα νησί.

Παράλληλα, 730 δόκιμοι αστυφύλακες θα διασπαρούν στα επίφοβα νησιά για τον ίδιο λόγο ενώ κατά πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ «μυστικοί» αστυνομικοί με κάμερες θα ελέγχουν βίλες και κλαμπ.

Στο ίδιο πλαίσιο, γίνεται «σκανάρισμα» στα social media για προσκλήσεις σε πάρτι και συγκεντρώσεις.

Τα προηγούμενα 24ωρα έγιναν 4 συλλήψεις και κατεγράφησαν 54 παραβάσεις σε νυχτερινά καταστήματα.

Συγκεκριμένα:

Χουλάκια Μυκόνου: Τα ξημερώματα έγινε η 1η εισβολή σε κορωνοπάρτι, ευνοούσε το γεγονός ότι ήταν ένα συγκρότημα με 5 βίλες, σε μία από τις οποίες γινόταν πάρτι με 80 άτομα και οι αστυνομικοί μπήκαν στον κοινόχρηστο χώρο και επέβαλαν πρόστιμο 50.000 ευρώ στον Αμερικανό διοργανωτή. Μάλιστα κατέγραψαν με κάμερες το τι συνέβαινε.

Γομοστό Αχαΐας: Σε γάμο σε οικόπεδο με παρουσία 200 ατόμων, επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη και εκμισθωτή του (οικοπέδου).

Φαληράκι Ρόδου: Υπήρξε πρόστιμο 2.000 ευρώ για όρθιους πελάτες και 7 ημέρες κλείσιμο.

Σέριφος: Πρόστιμα επιβλήθηκαν σε 9 καταστήματα (ζαχαροπλαστείο-3 καφέ-3 καφενεία-2 εστιατόρια) για αποστάσεις και έλλειψη απολυμαντικών υγρών.

Εντατικοί έλεγχοι στα λιμάνια της Αττικής

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έξοδος των εκδρομέων του καλοκαιριού με τις λιμενικές αρχές στα μεγάλα λιμάνια της Αττικής να βρίσκονται επί ποδός, όχι μόνο για την διευκόλυνση τους αλλά και για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του λιμενικού σώματος από το λιμάνι του Πειραιά χθες Παρασκευή 30/7, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 27 δρομολόγια με 24.776 επιβάτες και 5.420 επιβατικά αυτοκίνητα.

Από το λιμάνι του Λαυρίου πραγματοποιήθηκαν συνολικά δέκα δρομολόγια στα οποία επέβαιναν 2.992 επιβάτες και 831 αυτοκίνητα.

Επίσης από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 16 δρομολόγια με 7.325 επιβάτες και 1.803 επιβατικά οχήματα.

Τα στελέχη του λιμενικού συνέδραμαν στην διευκόλυνση της μετάβασης των εκδρομέων αλλά κυρίως πραγματοποιούσαν εκτεταμένους ελέγχους για το αν τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις και τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά της διασποράς της covid-19. Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί μέχρι και το τέλος της σεζόν τονίζουν στελέχη του λιμενικού, καλώντας τους ταξιδιώτες να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, καθώς σε άλλη περίπτωση, δεν θα επιτρέπεται η επιβίβαση τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: «Κόλαση» φέρνει ο καύσωνας διαρκείας - Έως 44 βαθμούς ο υδράργυρος - Τα μέτρα προστασίας