ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: 583 νέες μολύνσεις στην Αττική - Σταθερά ψηλά η Θεσσαλονίκη με 246

Κρούσματα σήμερα: 583 νέες μολύνσεις στην Αττική - Σταθερά ψηλά η Θεσσαλονίκη με 246
Ποιες περιοχές εμφανίζουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο
INTIME

Κρούσματα σήμεραΠώς κατανέμονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για το Σάββατο (4/9), 2.286 νέα κρούσματα για όλη την επικράτεια, παρουσιάζοντας πτώση σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο. Οι θάνατοι των συνανθρώπων μας που κατέληξαν από τον κορονοϊό φτάνουν τους 30, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ των νοσοκομείων όλης της χώρας είναι 381.

Σχετική πτώση παρουσιάζουν τα νέα κρούσματα στην Αττική όπου καταγράφηκαν 583 μολύνσεις. Πρώτο σε διασπορά είναι το κέντρο της Αθήνας με 170, ενώ ακολουθούν η Ανατολική Αττική με 92 και ο Δυτικός τομέας με 82.

Τα κρούσματα ανά τομέα στην Αττική

  • Ανατολική Αττική 92
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 79
  • Δυτική Αττική 16
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 82
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 170
  • Νήσοι 10
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 75
  • Πειραιάς 59

Τα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα

Ανησυχία επικρατεί στους επιστήμονες για το επιδημιολογικό φορτίο στην Βόρεια Ελλάδα. Για ακόμα μια ημέρα η Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει τριψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων, φτάνοντας τα 246 σε ένα 24ωρο. Προβληματισμός και για την Αχαΐα που καταγράφει τριψήφιο αριθμό και συγκεκριμένα 126.

Κατανομή ανακοινωθέντων εγχώριων κρουσμάτων: Από το σύνολο των 2.286 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 22 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ημερήσιος αριθμός και κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή ενότητα στις 04 Σεπτεμβρίου 2021:

Γεωγραφική διασπορά: Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Χάρτης αθροιστικής επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 04 Σεπτεμβρίου 2021 Με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας, ή προσωρινής διαμονής (για τους προσωρινά διαμένοντες)

Χάρτης επίπτωσης τελευταίων δεκατεσσάρων ημερών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 04 Σεπτεμβρίου 2021 Με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας, ή προσωρινής διαμονής (για τους προσωρινά διαμένοντες)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυπαρισσία: Ψυχρός ο Ρουμάνος σύντροφος της 42χρονης - Υποστηρίζει πως άλλοι έκαναν το έγκλημα

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Γιατί γέμισαν οι ελληνικές θάλασσες με μέδουσες;

Βασίλης Τσεκούρας στο Newsbomb.gr: Γεννήθηκα δεύτερη φορά από... θαύμα