ΕΛΛΑΔΑ

Με μαύρες σημαίες στο κέντρο της Αθήνας οι αγρότες: Ψίχουλα αυτά που μας έδωσε η κυβέρνηση

Με μαύρες σημαίες στο κέντρο της Αθήνας οι αγρότες: Ψίχουλα αυτά που μας έδωσε η κυβέρνηση
Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το αυξημένο κόστος παραγωγής και ζητούν επιπλέον μέτρα από την κυβέρνηση
Νίκος Χριστοφάκης

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το αυξημένο κόστος παραγωγής και ζητούν επιπλέον μέτρα από την κυβέρνηση

Βίντεο/Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν αγρότες το μεσημέρι της Παρασκευής προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις αυξήσεις στο κόστος παραγωγής και να ζητήσουν περισσότερη στήριξη χαρακτηρίζοντας «ψίχουλα» τα μέτρα που ανακοίνωσε για τον κλάδο τους η κυβέρνηση.

«Το σημερινό συλλαλητήριο στην Αθήνα είναι η συνέχεια των μπλόκων μας. Ζητάμε μείωση κόστους παραγωγής εδώ και τώρα γιατί δεν μπορούμε να καλλιεργούμε. Ζητάμε να αποζημιωθούμε για τις ζημιές που έχουμε υποστεί. Απαιτούμε λύσεις από την κυβέρνηση διότι λεφτά υπάρχουν όμως είναι πολιτική απόφαση να μπουκώσει με λεφτά τους βιομηχάνους» δήλωσε εκπρόσωπος των αγροτών.

Με τρακτέρ οι αγρότες στο κέντρο της Αθήνας

Στην πλατεία Βάθη συγκεντρώθηκαν αρχικά οι αγρότες

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «επειδή τίθεται θέμα με τον πόλεμο στην Ουκρανία και θα υπάρχει ζήτημα επισιτιστικής κρίσης αλλά και εκτόξευσης του κόστους παραγωγής η κυβέρνηση να το λάβει σοβαρά και όχι τα ψίχουλα που έδωσε χθες ως επικοινωνιακό τρικ στον κόσμο ότι έδωσαν λεφτά στους αγρότες».

Όπως είπε νωρίτερα μιλώντας στο Newsbomb.gr o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Κώστας Τζέλλα, χιλιάδες αγρότες βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς οι αυξήσεις σε πετρέλαιο και λιπάσματα έχει εκτοξεύσει το κόστος παραγωγής κάτι που προκαλεί αλυσιδωτές συνέπειες.

Σύμφωνα με τον κ. Τζέλλα το πακέτο ενίσχυσης των αγροτών που ανακοινώθηκε χθες είναι κοροϊδία και δεν λύνει κανένα πρόβλημα. «Δεν μας δίνουν κάτι. Αν δεν έχουμε αφορολόγητο πετρέλαιο δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές των αγροτών το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί 100% και πλέον δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

«Δυστυχώς πάρα πολλοί αγρότες φέτος δεν θα καλλιεργήσουν. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μείωση της παραγωγής και αύξηση των τιμών για τον καταναλωτή. Αν η κυβέρνηση θέλει να χτυπήσει την ακρίβεια πρέπει να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα. 'Αλλη λύση δεν υπάρχει» αναφέρει ο κ. Τζέλλας και συνεχίζει ότι για τους αγρότες πλέον είναι αγώνας επιβίωσης και οι κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος.

Διαβάστε επίσης:

Αγρότες στο Newsbomb.gr: Η αύξηση στο πετρέλαιο φέρνει μείωση παραγωγής και ανατιμήσεις προϊόντων