ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη στον Δήμο Βύρωνα

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη στον Δήμο Βύρωνα

Το Δήμο Βύρωνα επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με στόχο να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης έργων και υποδομών που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Στον Βύρωνα η Περιφέρεια Αττικής κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, έχει χρηματοδοτήσει μέσω προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων (ΠΕΠ Αττικής, ίδιοι πόροι, κ.τ.λ.π.) έργα με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 14 εκατ. ευρώ εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Πατούλης μετέβη στο Δημαρχείο όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Γ. Κατωπόδης και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, παρουσία Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου, τόσο για την πορεία των έργων που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, όσο και για αυτά που προγραμματίζονται την επόμενη περίοδο.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο κ. Κατωπόδης έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης για την ανακαίνιση του δημοτικού σταδίου-αλλαγή ταρτάν, με τον Περιφερειάρχη να τον ενημερώνει πως άμεσα θα υπάρξει έγκριση της χρηματοδότησης του έργου, ύψους 1.6 εκ. ευρώ προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας και να υπογραφεί η σχετική προγραμματική σύμβαση.

Ακολούθως επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο ΓΕΛ όπου έχουν ολοκληρωθεί έργα βιοκλιματικής ανάπλασης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εργαζόμενους κυρίως για το πρόγραμμα διανομής τροφίμων μέσω του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ, αλλά και τα υπό εξέλιξη οδικά έργα-διάνοιξη οδού στη συμβολή των οδών Τμώλου και Μαγνησίας. Ο Περιφερειάρχης με αφορμή την επίσκεψη του στον Βύρωνα μετέβη και στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου όπου παρακολούθησε δέηση στην εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας. Τον υποδέχθηκε ο Προϊστάμενος του Ναού Πατέρας Χριστόδουλος, ο οποίος και τον ευχαρίστησε για τη διαχρονική αρωγή του στο έργο της Εκκλησίας. Με τον Πατέρα Χριστόδουλο συζήτησαν για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας. Ο κ. Πατούλης τον συνεχάρη για την προσφορά και τη στήριξη σε ευπαθείς ομάδες πολιτών και με την καθημερινή διανομή 160 μερίδων φαγητού. Ο Περιφερειάρχης επισήμανε ότι θα είναι στο πλευρό τους για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, ενώ αναφέρθηκε και στη στενή συνεργασία της Περιφέρειας και της Εκκλησίας για την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων που έχουν στο επίκεντρο το κοινωνικό έργο. Η περιοδεία του κ. Πατούλη ολοκληρώθηκε σε κεντρικό καφέ της πόλης όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πολίτες και εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Κατά την επίσκεψή του στο Δήμο Βύρωνα τον Περιφερειάρχη συνόδευαν, εκτός από τον Δήμαρχο Γ. Κατωπόδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Βλάχος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Γ. Δημόπουλος, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος σε θέματα της Δ/νσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής Δ. Αγγελάκη, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Φαίη Καλογήρου, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Θ. Κουτσογιαννόπουλος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Μεταφορών Γ. Αγγελόπουλος, η Εντεταλμένη σε θέματα Υιοθεσιών Σ. Αλυμάρα, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος, οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με την παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική», Γαλανοπούλου Χριστίνα, Πανταζή Τζένη, Αγγελίνας Γιώργος, Κοντοσταθάκου Εύα, Μυγιάκη Ευαγγελία, Βρέκου Ματίνα, Καλπουζάνη Μαρία, Τρανούλη Αθηνά, και Ανδρικόπουλος Παναγιώτης, οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Καραγιάννης Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Κόκκαλης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Χρήστος Σπυρόπουλος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, επίσης ο Γώγος Χρήστος δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής δημοτικής παράταξης "Νέα Εποχή Βύρωνα", η Δημοτική Σύμβουλος Ιουλία Κιούπη, ο Βασίλης Δεμπόνος Υποψήφιος Δήμαρχος, ο Μπαντής Μίλτος Πρόεδρος Β3 ΔΕΕΠ και Υποψήφιος Δήμαρχος, ο Σαργκάνης Νίκος Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής, ο Κώστας Βασιλείου Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ, Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου και Μέλη ΔΣ ΔΗΜΤΟ.