ΕΛΛΑΔΑ

Κυρανάκης: Απαράδεκτες οι εικόνες στο Κτηματολόγιο - Έρχεται ο ψηφιακός αριθμός προτεραιότητας

Κυρανάκης: Απαράδεκτες οι εικόνες στο Κτηματολόγιο - Έρχεται ο ψηφιακός αριθμός προτεραιότητας

Τέλος στη δράση επιτήδειων που πωλούν χαρτάκια προτεραιότητας σε ταλαιπωρημένους πολίτες έξω από το Κτηματολόγιο

Απαράδεκτες χαρακτήρισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, τις εικόνες που βλέπουν από το πρωί το φως της δημοσιότητας έξω από το υποθηκοφυλακείο Αθηνών, όπου λειτουργεί το κτηματολόγιο.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο κ.Κυρανάκης επεσήμανε ότι λειτουργεί από τις 25 Ιουλίου η ψηφιακή υποβολή συμβολαίων, ενώ πλέον οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην ψηφιακή έκδοση του αριθμού προτεραιότητας μέσω κινητού.

Μάλιστα, ο κ. Κυρανάκης διεμήνυσε ότι μέσω της εφαρμογής θα μπει τέλος στη δράση επιτήδειων οι οποίοι πωλούν χαρτάκια προτεραιότητας έξω από το κτηματολόγιο, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των πολιτών.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε και στην πολύ καλή προετοιμασία, όπως είπε, που έγινε από την προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου, η οποία δίνει τη δυνατότητα της υλοποίησης της ψηφιακής έκδοσης αριθμού προτεραιότητας. Μάλιστα όπως είπε, οι δοκιμές βρίσκονται σε τελικό στάδιο και σύντομα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία.

Παράλληλα, σημείωσε πως υπάρχει συμφωνία τόσο με την Ένωση Συμβολαιογράφων , όσο και με τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, ώστε να χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία, ώστε να αποφεύγουν οι πολίτες την ταλαιπωρία.