ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κάρυστο: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο - Έχουν εκκενωθεί δύο χωριά

Φωτιά στην Κάρυστο: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο - Έχουν εκκενωθεί δύο χωριά

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κάρυστο με τα χωριά Πρινιά και Αμυγδαλιά να έχουν εκκενωθεί. Οι άνεμοι πνέουν στα 9 μποφόρ κάνοντας δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Αμυγδαλιά, στον δήμο Κάρυστου στη νότια Εύβοια.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν τη φωτιά ιδιαίτερα επικίνδυνη. Στην Κάρυστο μεταφέρεται το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων της περιοχής καθώς η φωτιά κρίνεται ιδιαίτερα απειλητική.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Κελαϊδίτη, «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. Οι ισχυροί άνεμοι φτάνουν και τα 9 μποφόρ με συνέπεια να μην μπορούν να προσεγγίσουν την περιοχή τα εναέρια μέσα».

Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο σημείο για κατάσβεση επιχειρούν συνολικά 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 2 πεζοπόρα τμήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 2 καναντέρ.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, η φωτιά απειλεί κυρίως σπίτια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Το χωριό Πρινιά ήδη έχει εκκενωθεί, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης και στο χωριό Αμυγδαλιά, καθώς προς τα εκεί κατευθύνεται το μέτωπό της φωτιάς.

Οι κάτοικοι που βρισκόταν εκεί ακούγοντας τις εκκλήσεις των Αρχών για να απομακρυνθούν, κατευθύνθηκαν κυρίως προς γειτονικές παραλίες.