ΕΛΛΑΔΑ

'Εβρος: Οι αστυνομικοί μαθαίνουν την βουλγαρική γλώσσα

'Εβρος: Οι αστυνομικοί μαθαίνουν την βουλγαρική γλώσσα

Στα θρανία κάθησαν αστυνομικοί του Έβρου για να μάθουν Βουλγαρικά, στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο «Σχολείο εκμάθησης της βουλγαρικής γλώσσας», που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος, στη Βέροια Ημαθίας. Στην εκπαίδευση συμμετείχαν επτά αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, οι οποίοι ασχολούνται με το συνοριακό έλεγχο, την υποδοχή των μεταναστών, τον έλεγχο της νομιμότητάς τους και τη μετέπειτα διαχείριση τους, ενώ το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτέλεσαν εξειδικευμένοι διδάσκοντες καθηγητές της βουλγαρικής γλώσσας. Κατά την εκπαίδευση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αστυνομική ορολογία, αλλά και την ορολογία σε θέματα παράνομης μετανάστευσης και προστασίας των συνόρων.

Σκοπός του προγράμματος εκπαίδευσης ήταν η γλωσσική κατάρτιση, με την πληρέστερη εκμάθηση της γραμματικής και του λεξιλογίου της σύγχρονης βουλγαρικής γλώσσας, η ανάπτυξη επικοινωνιακής επάρκειας στον προφορικό λόγο και η ανάγνωση και κατανόηση γραπτών και προφορικών κειμένων, ώστε να είναι δυνατή η πλήρης κατανόηση της κατάστασης των εισερχόμενων στη χώρα αλλοδαπών. Το σχολείο αυτό αποτελεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών 2007-2013, υλοποίηση των εκπαιδευτικών δράσεων έτους 2010, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων. Στην τελετή λήξης ο διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Βασιλειάδης απένειμε διπλώματα στους σπουδαστές.