ΕΛΛΑΔΑ

Απέκλεισαν το Μαξίμου μέλη του Συλλόγου Παραπληγικών

Απέκλεισαν το Μαξίμου μέλη του Συλλόγου Παραπληγικών

Σε συμβολικό αποκλεισμό του Μεγάρου Μαξίμου προχώρησαν, σήμερα το πρωί, μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, ζητώντας να μη μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις τους και να καταργηθεί η επιβολή 6% στην εισφορά ασθενείας.

Προηγήθηκε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, όπου προσερχόμενος ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής σε δήλωσή του τάχθηκε στο πλευρό των παραπληγικών και ζήτησε από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματά τους.

«Με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών-Τετραπληγικών μας συνδέουν κοινοί αγώνες από τη δεκαετία του '70 όταν ξεκινήσαμε τις μεγάλες πορείες για το δικαίωμα των δυνητικά αναπήρων να συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία και να διεκδικούν κοινωνικά δικαιώματα τα οποία οφείλει κάθε φορά η Πολιτεία με κατανόηση να αντιμετωπίζει», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Υπάρχει σήμερα μια ακόμα κινητοποίηση και χαίρομαι που δεν είναι από τους ανθρώπους που παραιτούνται εύκολα. Παρά τις δυσκολίες, διεκδικούν τα δικαιώματά τους καλώς πράττουν. Και η κυβέρνηση πιστεύω ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα των παραπληγικών άμεσα και με συγκεκριμένο τρόπο, ακόμα και έχοντας μπροστά της την οποιαδήποτε πίεση των θεσμών. Δηλαδή, να επιλυθούν τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν αυτή τη στιγμή».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων