ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη Καλαμάτα: «Δεν αντέχω, θα πεθάνω», το σπαρακτικό μήνυμα του άνδρα της νεκρής ιδιοκτήτριας

Έκρηξη Καλαμάτα: «Δεν αντέχω, θα πεθάνω», το σπαρακτικό μήνυμα του άνδρα της νεκρής ιδιοκτήτριας

«Δεν αντέχω, Θέλω να πεθάνω». Με αυτά τα λόγια και σε κατάσταση σοκ, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, που είδε τους πυροσβέστες να ανασύρουν νεκρή τη σύζυγο του μαζί με άλλες δύο γυναίκες μέσα από το λαμπαδιασμένο κατάστημα απαντάει στα κοντινά του πρόσωπα που σπεύδουν να σταθούν στο πλευρό του και να τον παρηγορήσουν.

Ο άνδρας που δεν τραβήχτηκε λεπτό μακριά από τις φλόγες προκειμένου να σώσει την αγαπημένη του γυναίκα έχει στο πλάι του τις δυο του κόρες, οι οποίες μένουν στην Αθήνα κι όταν πληροφορήθηκαν το γεγονός έσπευσαν στην Καλαμάτα.

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση του και στην πυροσβεστική κατά την οποία περιέγραψε καρέ – καρέ τις αγωνιώδεις προσπάθειες του για να σώσει τη σύζυγο του και τις άλλες γυναίκες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εντός του καταστήματος.

«Πήγε η σύζυγος μου να αλλάξει τη φιάλη και πήρε φωτιά», είπε ο άτυχος άνδρας στη συνέχεια ανέφερε στους άνδρες του ανακριτικού τμήματος της πυροσβεστικής που άκουγαν με κομμένη την ανάσα: «Προσπάθησα να μπω στην κουζίνα αλλά δεν μπορούσα. Πήρα τη βαριοπούλα και προσπάθησα να ανοίξω τρύπα στον τοίχο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας που ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένεια του, παρότι δεν κατάφερε να τρυπήσει τον τοίχο με την βαριοπούλα δεν σταμάτησε ούτε για ένα δευτερόλεπτο να προσπαθεί να εισβάλει στο φλεγόμενο χώρο.

Όμως δεν τα κατάφερε και λίγη ώρα αργότερα είδε τους πυροσβέστες να βγάζουν μέσα από αποτεφρωμένο χώρο νεκρή τη σύζυγο του κι άλλες δύο γυναίκες που εργάζονταν στο κατάστημα.

Σε χρόνο ρεκόρ λαμπάδιασε η κουζίνα

Η ανάφλεξη της φιάλης υγραερίου «λαμπάδιασε» την κουζίνα της ταβέρνας, πνίγοντας στους καπνούς και τις φλόγες τις γυναίκες. Η 53χρονη Ελένη, μητέρα δύο κοριτσιών, σύζυγος του ιδιοκτήτη, μία 46χρονη, μητέρα τεσσάρων παιδιών, και άλλη μία εργαζόμενη βρήκαν τραγικό θάνατο.

Οι περιγραφές από το σημείο της τραγωδίας προκαλούν ανατριχίλα. «Πήρε τη βαριοπούλα και άρχισε να βαράει αλύπητα ο άνθρωπος, να σπάσει να μπει μέσα να γλιτώσει τον κόσμο. Είχε μπει μέσα στην φωτιά, τον τράβαγε ο κόσμος. Ξαναμπήκε ξαναβγήκε», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Τραγικές φιγούρες οι κόρες του ιδιοκτήτη που προσπαθούν να κοιτάξουν μέσα από το καμένο κτίριο. «Ακούστε με λίγο, λίγο να δω, μπορώ να δω λιγάκι;», ζητά η μία από τις κόρες, που έχει φτάσει μέχρι την πόρτα.

Το χρονικό του τρόμου

Λίγα λεπτά μετά τις 21:00 το Σάββατο σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική της Καλαμάτας για φωτιά σε ταβέρνα στη συμβολή των Οδών Ηρώων & Σανταρόζα, παράλληλος δρόμος από την παραλία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Η έκρηξη σημειώθηκε, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα από υγραερίου ή προπανίου τη στιγμή που η σύζυγος του ιδιοκτήτη του μαγαζιού προσπαθούσε να την αλλάξει. Μια αστοχία ήταν ικανή για να σκορπίσει το θάνατο και τον τρόμο.

Η έκρηξη ήταν εκκωφαντική και σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο Newsbomb.gr «σείστηκε» όλη η παραλία της πόλης.

«Νομίζαμε πως ήταν σεισμός. Τα τζάμια έτριζαν και ο κόσμος έτρεχε στο δρόμο», δηλώνει κάτοικος της περιοχής.

Την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη και η φωτιά, στην ταβέρνα βρίσκονταν περίπου 15 πελάτες οι οποίοι εγκλωβίστηκαν καθώς έπεσε η εξωτερική πόρτα. Χρειάστηκε η συμβολή περιοίκων για να απεγκλωβιστούν και λίγο μετά και των ανδρών της πυροσβεστικής.

Ευτυχώς, κανείς από τους πελάτες δεν τραυματίστηκε.

«Όταν φτάσαμε εντοπίστηκαν στο κατάστημα μικροεστίες και βρέθηκαν τρεις γυναίκες στον χώρο της κουζίνας, χωρίς εμφανή σημάδια ζωής. Γίνονται ενέργειες από το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίες για τα αίτια της πυρκαγιάς» είπε πυροσβέστης, που βρέθηκε στο σημείο.

Αυτές είναι οι τρεις γυναίκες που βρήκαν φρικτό θάνατο

Η συγκεκριμένη ταβέρνα είναι οικογενειακή επιχείρηση και δούλευαν ο ιδιοκτήτης και η σύζυγός του ενώ είχαν και δύο ακόμα γυναίκες προσωπικό στην κουζίνα και τη σάλα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, νεκρές είναι:

Η σύζυγος του ιδιοκτήτη, 53 ετώ

Μία εργαζόμενη στην κουζίνα, 46 ετών και μητέρα τεσσάρων παιδιών

Μία επίσης εργαζόμενη στην κουζίνα, 50 ετών.

Από τη φονική έκρηξη της φιάλης του υγραερίου τραυματίστηκαν ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, ηλικίας 53 χρόνων και μία εργαζόμενη, ηλικίας 27 χρόνων.

Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο της Καλαμάτας και σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Διαμελίστηκαν σε κλάσματα δευτερολέπτου

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ευδοκίας Μύτιλη που μίλησε με αυτόπτες μάρτυρες που ήταν μπροστά στο τραγικό περιστατικό και γνωρίζουν πολύ καλά την οικογένεια των ιδιοκτητών της ταβέρνας, όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Ο ιδιοκτήτης βρισκόταν στη σάλα, ενώ η γυναίκα του Ελένη ήταν μαζί με τις δυο μαγείρισσες στην κουζίνα. Η έκρηξη και το ωστικό κύμα ήταν τεράστια. Οι άτυχες γυναίκες σκοτώθηκαν ακαριαία. Ο κ. Γρηγόρης έσπευσε στην κουζίνα.Το θέαμα που αντίκρυσε ήταν σοκαριστικό.

Ο άτυχος άνδρας υπέστη σοβαρά εγκαύματα σε όλο του το σώμα και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε κατάσταση αφασίας και από το ψυχολογικό σοκ που υπέστη.

Διάβαστε επίσης

Σχετικές ειδήσεις