ΕΘΝΙΚΑ

Γιλντίζ: «Σεισμικές» οι έρευνες της Τουρκίας

Γιλντίζ: «Σεισμικές» οι έρευνες της Τουρκίας
«Σεισμικές» είναι οι έρευνες που πραγματοποιεί η Τουρκία ανοικτά της Αττάλειας και «εντός» της υφαλοκρηπίδας που αντιστοιχεί...

«Σεισμικές» είναι οι έρευνες που πραγματοποιεί η Τουρκία ανοικτά της Αττάλειας και «εντός» της υφαλοκρηπίδας που αντιστοιχεί στη χώρα, υποστηρίζει ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών πόρων της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ.

Ο Τούρκος υπουργός δήλωσε στην Κωνσταντινούπολη πριν αναχωρήσει για τη Γερμανία, ότι «θα κάνουμε σεισμικές έρευνες εντός των ορίων της συμφωνίας για την υφαλοκρηπίδα. Μπορώ να σας πω ότι θα γίνουν εντός των δικών μας εκτάσεων, στα ανοικτά της Αττάλειας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το πού αρχίζουν και πού τελειώνουν τα όρια της υφαλοκρηπίδας, ο κ. Γιλντίζ παρέπεμψε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αυτό το γνωρίζει το υπουργείο των Εξωτερικών μας. Τα όρια της υφαλοκρηπίδας μεταξύ ΤΔΒΚ και Τουρκίας θα τα δώσει το υπουργείο των Εξωτερικών», είπε.

Προσέθεσε ότι η Άγκυρα θεωρεί ότι οι γεωτρήσεις στις όποιες προχωρά η Κυπριακή Δημοκρατία έχουν «πολιτικό» χαρακτήρα.

Τέλος σε ερώτηση για το πότε θα κινητοποιηθεί η Τουρκία για τις έρευνες που γίνονται, ο κ. Γιλντίζ είπε ότι «η Τουρκία, έχει ήδη κινητοποιηθεί».