Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Η επανεκκίνηση, ο ανασχηματισμός και ο... πρώτος στη λίστα για αποχώρηση!

Η επανεκκίνηση, ο ανασχηματισμός και ο... πρώτος στη λίστα για αποχώρηση!

Η διαφαινόμενη αποκλιμάκωση της πανδημίας και το περιβάλλον ανοσίας που χτίζεται σιγά σιγά δημιουργούν ένα κλίμα αισιοδοξία στην κυβέρνηση η οποία  και θεωρεί πως στο τέλος αυτής της μακράς και δύσκολης περιόδου θα έχει καταγραφεί ένα θετικό πρόσημο για την ίδια σε επίπεδο κοινωνίας.

Από εκεί και πέρα όμως είναι σαφές πως τα δύσκολα ξεκινούν τώρα.

Τα μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά, ή έχουν ανοίξει λόγω της πανδημίας είναι πολλά και η διαχείρισή τους το επόμενο διάστημα δεν θα είναι εύκολη.

Γιατί μπορεί πολλά ζητήματα να «είχαν κρυφτεί κάτω από το χαλί» τον περασμένο ενάμιση χρόνο καθώς προτεραιότητα ήταν για όλους η διαχείριση της πανδημίας, από εκεί και πέρα όμως η κυβέρνηση ξέρει πως στο τέλος του δρόμου θα κριθεί για πολλά άλλα θέματα, όπως η οικονομία και η ασφάλεια.

Η αγαπημένη μου γάτα, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει πιάσει φιλίες, πίσω από τα κάγκελα με τον νέο ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου, τον Peanut, μου εκμυστηρεύτηκε πως εκεί «στα κεντρικά» βάζουν μπρος τις μηχανές έτσι ώστε αμέσως μετά το καλοκαίρι να πραγματοποιηθεί μια ουσιαστική επανεκκίνηση σε όλα τα επίπεδα.

Το μήνυμα που θα θελήσει να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι αυτό της φυγής προς τα εμπρός, πατώντας πάνω στη συνετή διαχείριση της πανδημίας. Και επειδή οι εκλογές κρίνονται κυρίως στο μέτωπο της οικονομίας η μεγάλη μάχη θα δοθεί στην προσέλκυση επενδύσεων, στην αξιοποίηση των πόρων του Αναπτυξιακού πακέτου από την ΕΕ αλλά και στην περαιτέρω βελτίωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό.

Ήδη με το νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο γίνεται μια προσπάθεια για τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, καθώς παρά τις κινήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί προβλήματα που βάζουν εμπόδια στις νέες επενδύσεις.

Όπως μου επεσήμανε μάλιστα η γάτα, η επανεκκίνηση είναι πολύ πιθανό να σημαδεύεται και από νέα πρόσωπα καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται να ανέβει στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης έχοντας όχι μόνο ανακατέψει την τράπουλα αλλά έχοντας ρίξει και νέα πρόσωπα στο παιχνίδι. Με δεδομένο ότι ένας εκλογικός αιφνιδιασμός δεν είναι στα σχέδια του Πρωθυπουργού για τους επόμενους μήνες, αν και σε αυτά τα πράγματα ποτέ δεν μπορεί να είσαι σίγουρος, το συμπαθές κατοικίδιο μου νιαούρισε τελείως εμπιστευτικά πως πολλά από τα πρωτοκλασάτα ονόματα τα οποία παρέμειναν στις θέσεις τους στον προηγούμενο ανασχηματισμό είτε θα αλλάξουν χαρτοφυλάκιο είτε θα συνεχίσουν να στηρίζουν το κυβερνητικό έργο από τα βουλευτικά έδρανα.

Η «επανεκκίνηση» στη μετά-covid εποχή θα σηματοδοτηθεί και από την επιτάχυνση σε σειρά παρεμβάσεων που αποτελούσαν προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα είναι και η ασφάλεια στα πανεπιστήμια.

Ήδη χθες ανακοινώθηκε και η σχετική προκήρυξη θέσεων για τους ειδικούς φρουρούς, οι οποίοι, καλά να είναι οι άνθρωποι θα έχουν, ιδιαίτερα στην αρχή ένα δύσκολο έργο. Στο άκουσμα της λέξης «ασφάλεια» πάντως η γάτα πετάχτηκε από τον καναπέ για να αναχωρήσει για το Μέγαρο για να συναντήσει τον φίλο της, ο οποίος και μόλις, όπως μου είπε, επέστρεψε από τη βόλτα του στον Εθνικό Κήπο.

«Ξέρω ποιος θα είναι ο πρώτος στη λίστα για αποχώρηση», μου είπε. Παρά τα παρακάλια και τις προσπάθειες να τη δωροδοκήσω, κράτησε ερμητικά το στόμα της κλειστό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Τάσου Μπερδέση: Το «τυφλό» σημείο, το κινητό και το όπλο «ειδικού χειρισμού»