ΚΟΣΜΟΣ

O Γάλλος... Spiderman ξαναχτύπησε: - Σκαρφάλωσε σε ουρανοξύστη του Χονγκ Κονγκ με μήνυμα ειρήνης

O Γάλλος... Spiderman ξαναχτύπησε: - Σκαρφάλωσε σε ουρανοξύστη του Χονγκ Κονγκ με μήνυμα ειρήνης
ΑΡ/Vincent Thian

Ο Γάλλος «Spiderman», Αλέν Ρομπέρ, σκαρφάλωσε σε έναν από τους υψηλότερους ουρανοξύστες του Χονγκ Κονγκ για καλό σκοπό - Θέλησε να προωθήσει ένα μήνυμα ειρήνης και μία έκκληση για την εκτόνωση της πολιτικής κρίσης.

Ο 57χρονος άπλωσε ένα πανό που απεικόνιζε τις σημαίες του Χονγκ Κονγκ και της Κίνας και μία χειραψία στα χρώματα της ασιατικής χώρας και της ημιαυτόνομης πόλης.

Το Χονγκ Κονγκ αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη πολιτική κρίση στην ιστορία του μετά την παράδοση της κυριαρχίας του το 1997 από το Λονδίνο στο Πεκίνο.

Οι κινητοποιήσεις είναι συχνές και καταλήγουν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε μικρές ομάδες διαδηλωτών και τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση των ταραχών.

Διεθνή πρακτορεία και ασιατικά δίκτυα κάλυψαν την αναρρίχηση του Γάλλου... Σπάιντερμαν

Όπως και σε προηγούμενες αναρριχήσεις του σε κάποια από τα ψηλότερα κτήρια του κόσμου, ο Γάλλος Σπάιντερμαν δεν χρησιμοποίησε ούτε αυτή τη φορά σκοινιά.

Όπως δήλωσε, με την αναρρίχησή του στον ουρανοξύστη των 68 ορόφων Cheung Kong Center απέβλεπε στο να απευθύνει «μία επείγουσα έκκληση για ειρήνη και διαβουλεύσεις μεταξύ του λαού του Χονγκ Κονγκ και της κυβέρνησής τους». «Ίσως αυτό που κάνω μπορεί να εκτονώσει λίγο την κατάσταση και να φωτίσει κάποια πρόσωπα με χαμόγελα. Αυτό τουλάχιστον ελπίζω», είπε.

Ο Κινέζος αντιφρονών καλλιτέχνης Badiucao, που ζει στην Αυστραλία, σχολίασε στο Twitter: «Θέλεις στ’ αλήθεια να σφίξεις το χέρι χασάπηδων και δικτατόρων;».

Ο ουρανοξύστης Cheung Kong Center ανήκει σ’ έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ασίας και τον πλουσιότερο του Χονγκ Κονγκ, τον Λι Κα-σινγκ, ο οποίος παρότρυνε σήμερα τον κόσμο «να αγαπά την Κίνα, να αγαπά το Χονγκ Κονγκ και να αγαπά τον εαυτό του», ήταν το δημόσιο σχόλιό του για τις κλιμακούμενες διαδηλώσεις υπέρ της Δημοκρατίας που έχουν προκαλέσει αναταραχή εδώ και εβδομάδες στην ασιατική μητρόπολη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

O Τραμπ σκέφτεται να αγοράσει τη Γροιλανδία

Αυτή είναι η πόλη που απαγόρευσε τα ηλεκτρικά πατίνια

Σχετικές ειδήσεις