ΚΟΣΜΟΣ

Ο κοροναϊός επελαύνει στην Ευρώπη: Ο πρώτος θάνατος στη Βρετανία από τον COVID-19

Ο κοροναϊός επελαύνει στην Ευρώπη: Ο πρώτος θάνατος στη Βρετανία από τον COVID-19
Associated Press

Η Βρετανία καταμετρά τον πρώτο θάνατο ασθενούς που είχε προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, COVID-19.

Σύμφωνα με το BBC, πρόκειται για έναν ηλικιωμένο ασθενή που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

«Ένας ασθενής που είχε διαγνωστεί με (τον ιό) Covid-19 δυστυχώς απεβίωσε», ανακοίνωσε ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Αγγλίας, Κρις Ουίτι, σε δελτίο Τύπου.

Ο ασθενής που νοσηλευόταν στο Ρίντινγκ, στη νότια Αγγλία, ήταν «ένας ηλικιωμένος που αντιμετώπιζε ήδη προβλήματα υγείας», διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

«Πιστεύουμε ότι μολύνθηκε από τον ιό στη Βρετανία και επιχειρούμε ήδη να ταυτοποιήσουμε τα πρόσωπα με τα οποία ήλθε σε επαφή» συμπλήρωσε ο Ουίτι.

Η Βρετανία έχει προς το παρόν καταγράψει 115 κρούσματα του νέου κοροναϊού.

Ιταλία: 41 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Μέσα σε ένα 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 41 άνθρωποι από τον κοροναϊό στην Ιταλία, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται πλέον σε 148.

Σύμφωνα με τα νέα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών οι ασθενείς του κοροναϊού άγγιξαν τους 3.296. Παράλληλα, οι ασθενείς που έχουν ιασθεί και είναι πλέον αρνητικοί στον COVID-19, φτάνουν τους 414.

Από τους 1.790 ασθενείς που νοσηλεύονται με συμπτώματα του κοροναϊού, όπως μεταδίδει το Associated Press, οι 351 εξ αυτών βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ άλλοι 1.155 βρίσκονται σε κατ' οίκον απομόνωση.

Νωρίτερα την Πέμπτη, η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι διέθεσε 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε λόγω του COVID-19.

Στα 31 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Εικοσιένα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (05/03), κατά τη νεότερη ενημέρωση που έγινε στο υπουργείο Υγείας, από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Πρόκειται για 21 από τα 24 άτομα που ελέγχθησαν και είχαν ταξιδέψει μαζί με τον 66χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και ήταν το ένατο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα μας.

Δείτε εδώ αναλυτικά:

Από τη μέχρι τώρα ιχνηλάτηση των εκδρομέων έχουν ελεγχθεί περισσότερες από 400 επαφές και ο έλεγχος συνεχίζεται, προσέθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19 στη χώρα μας φθάνουν πλέον τα 31.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά για τον κοροναϊό στην Ελλάδα

Σε επιδημική φάση όλη η Ευρώπη - Στις Βρυξέλλες ο Κικίλιας

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να παραβρεθεί την Παρασκευή (06/03/2020) στο έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον κοροναϊό, το δεύτερο το τελευταίο διάστημα.

Όλη η Ευρώπη βρίσκεται σε επιδημική φάση με μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, την Πέμπτη (05/03/2020). Επέμεινε δε στο γεγονός ότι τα πραγματικά κρούσματα είναι πολλαπλάσια από τα επιβεβαιωμένα, λόγω υποδιάγνωσης σε ήπια και ασυμπτωματικά περιστατικά, που όμως μεταδίδουν τον ιό. Αυτό συμβαίνει και στη χώρα μας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας. Η Αμαλιάδα, μάλιστα, έχει περάσει στη φάση ΙΙ, δηλαδή της εξάπλωσης του κοροναϊού στην κοινότητα. Ωστόσο, «δεν θα γίνει καμιά καραντίνα η οποία δεν συστήνεται από κανέναν. Χρειάζεται ψυχραιμία, είμαστε ένας λαός πάρα πολύ δημοκρατικός, με πάρα πολλές ευαισθησίες και πρέπει να χειριστούμε και το θέμα του ιού με ψυχραιμία» τόνισε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Σε επιδημική φάση όλη η Ευρώπη - Στις Βρυξέλλες ο Κικίλιας - Η εκτίμηση για την Ελλάδα

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Σε σοβαρή κατάσταση 3 ασθενείς – Ανησυχία και αυξημένα μέτρα