ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Η αστυνομία έκλεισε τζαμί μετά τον αποκεφαλισμό του Σαμιέλ Πατί

Παρίσι: Η αστυνομία έκλεισε τζαμί μετά τον αποκεφαλισμό του Σαμιέλ Πατί
Διαταγή να μείνει κλειστό το τζαμί του Παντέν για έξι μήνες από τη γαλλική αστυνομία
Reuters

Οι γαλλικές αρχές διέταξαν το προσωρινό κλείσιμο ενός τζαμιού σε προάστιο του Παρισιού την Τρίτη, μέρος των ενεργειών που αναμένεται να γίνουν εναντίον εξτρεμιστών μουσουλμάνων στη Γαλλία.

Η σοκαριστική δολοφονία, με αποκεφαλισμό, του καθηγητή ιστορίας Σαμιέλ Πατί, έχει φέρει αντιδράσεις στη Γαλλία σε όλα τα επίπεδα. Λίγο πριν από την επίθεση στον άτυχο καθηγητή, η σελίδα που διατηρεί στο Facebook το «Μεγάλο Τζαμί του Παντέν» είχε ανεβάσει ένα βίντεο και αυτό ήταν αρκετό για να του επιφέρει κυρώσεις.

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, το τζαμί θα σφραγιστεί προσωρινά με την αστυνομία ήδη να έχει θυροκολλήσει τις εντολές που εκδόθηκαν από τις αρμόδιες αρχές. Η γαλλική κυβέρνηση, άλλωστε, μετά τον αποκεφαλισμό του Πατί, έχει υποσχεθεί σκληρή απάντηση στους φορείς διάδοσης μηνυμάτων μίσους, όπως ιεροκήρυκες ριζοσπαστικών ομάδων και αλλοδαπών που θεωρούνται απειλή για τη χώρα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters, η διαταγή για το κλείσιμο του τζαμιού στην περιοχή Παντέν του Παρισιού, ένα φτωχό προάστιο στο βορειοανατολικό μέρος της γαλλικής πρωτεύουσας, είναι εξάμην. «Με μοναδικό σκοπό την αποτροπή τρομοκρατικών πράξεων», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

Οι αντιδράσεις από την πλευρά των μουσουλμάνων της περιοχής ήταν άμεσες, αν και ήπιες. Ο Χαμίντ Χεμίτσε, που ήταν υπεύθυνος για τη λειτουργία του τζαμιού, μεταξύ άλλων έγραψε «δεν υπάρχει χώρος για βία στη θρησκεία μας. Καταδικάζουμε έντονα αυτή την αγριότητα», σε μήνυμα στο Facebook.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο ρεζιλίκι του Ερντογάν - Οι Ρώσοι αποκάλυψαν την απάτη του