ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν - Επίθεση αυτοκτονίας σε τζαμί: «Βλέπουν» ISIS πίσω από το αιματοκύλισμα - Δεκάδες νεκροί

Αφγανιστάν - Επίθεση αυτοκτονίας σε τζαμί: «Βλέπουν» ISIS πίσω από το αιματοκύλισμα - Δεκάδες νεκροί
Πολύ σκληρές εικόνες από το τζαμί δείχνουν βίντεο και φωτογραφίες.
AP

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από την έκρηξη σε τέμενος στην Κουντούζ, σύμφωνα με την αποστολή του ΟΗΕ στη χώρα

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε τέμενος στη βορειοανατολική επαρχία Κουντούζ του Αφγανιστάν, σύμφωνα με υπηρεσία του ΟΗΕ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο σιιτικό τέμενος. Ωστόσο, οι υποψίες στρέφονται πρωτίστως στο Ισλαμικό Κράτος και συγκεκριμένα στο παρακλάδι του στο Αφγανιστάν (ISIS-K), που πριν λίγες ημέρες εξαπέλυσε επίθεση έξω από τζαμί στην Καμπούλ, σκοτώνοντας πολλά άτομα.

Οπτικό υλικό δείχνει πτώματα περιστοιχισμένα από συντρίμμια μέσα στο τέμενος αυτό, στο οποίο προσεύχονται σιίτες μουσουλμάνοι που αποτελούν μειονότητα στο Αφγανιστάν.

Δείτε το βίντεο (Προσοχή Σκληρές Εικόνες):

"Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε έκρηξη αυτοκτονίας μέσα στο τέμενος", ανέφερε σε ένα τουίτ η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν.

Δείτε το βίντεο (Προσοχή Σκληρές Εικόνες):

Ένας αξιωματούχος των Ταλιμπάν, διατηρώντας την ανωνυμία του, έκανε λόγο στο Ρόιτερς για τουλάχιστον 28 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στη σημερινή έκρηξη.

"Σήμερα το απόγευμα σημειώθηκε μια έκρηξη σε τέμενος των σιιτών συμπατριωτών μας... με αποτέλεσμα να γίνουν μάρτυρες και να τραυματιστούν πολλοί συμπατριώτες μας", έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία «Αθηνά» το Σάββατο - Προβλήματα σε Κέρκυρα, Πάτρα, Τρίκαλα

Σκληρός κακοποιός δραπέτευσε από το νοσοκομείο της Νίκαιας

Σταϊκούρας στην Όλγα Τρέμη και το Newsbomb: 1,5 εκατ. νοικοκυριά μπαίνουν στο νέο επίδομα θέρμανσης