ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Τελ Αβίβ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος – Τουλάχιστον 19 τραυματίες

Συναγερμός στο Τελ Αβίβ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος – Τουλάχιστον 19 τραυματίες

Διπλή τρομοκρατική επίθεση με δεκάδες τραυματίες στη Ραανάνα, κοντά στο Τελ Αβίβ

Ο δράστης, ένας Παλαιστίνιος άνδρας περίπου 40 ετών από τη Χεβρώνα μαχαίρωσε μια γυναίκα, έκλεψε ένα αυτοκίνητο και προχώρησε σε επιθέσεις εμβολισμού σε πολλές τοποθεσίες, επιβεβαίωσε η αστυνομία του Ισραήλ η οποία και τον συνέλαβε.

Ένας δεύτερος άνδρας, που λέγεται ότι είναι συγγενής από την ίδια πόλη με τον 40χρονο, συνελήφθη επίσης σε σχέση με το περιστατικό, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση κοντά στο Τελ Αβίβ σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ενώ πολλοί άνθρωποι λέγεται ότι είναι σε σοβαρή κατάσταση μετά το αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε στην πόλη Ραανάνα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μια 70χρονη γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ένας 34χρονος άνδρας και ένα αγόρι 16 ετών είναι σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ, Magen David Adom (MDA).

Το «σοβαρό συμβάν» διερευνάται, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία. «Μετά από ένα σοβαρό περιστατικό που εκτυλίχθηκε στη Ραανάνα, αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί τόπου και οι συνθήκες διερευνώνται», έγραψε η αστυνομία του Ισραήλ σε ανάρτηση στο X, πρώην Twitter. «Καλούμε το κοινό να παραμείνει σε εγρήγορση και να ακολουθεί τις οδηγίες της αστυνομίας».

Τα σχολεία στην περιοχή τέθηκαν σε λοκντάουν και οι γονείς κλήθηκαν να μην βγάζουν τα παιδιά τους έξω από τα σπίτια, ανακοίνωσε το γραφείο του δημάρχου της πόλης μετά τις επιθέσεις.

Σχετικές ειδήσεις