ΚΟΣΜΟΣ

Θα στείλει η Ελλάδα «πακέτο» επικριτή του Ερντογάν; - Τι αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ

Θα στείλει η Ελλάδα «πακέτο» επικριτή του Ερντογάν; - Τι αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ

Είναι αδερφός πρώην σωματοφύλακα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 

Την πληροφορία πως το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδας (σ.σ. εννοώντας τον Άρειο Πάγο) αποφάσισε να εκδώσει στην Τουρκία επικριτή του Ερντογάν, αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ

Πρόκειται για τον Ali Yeşildağ, ο οποίος ήρθε στο προσκήνιο πέρυσι κάνοντας καταγγελίες διαφθοράς κατά του προέδρου του AKP, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των αδελφών του. Ο Ali Yeşildağ είναι αδελφός του πρώην σωματοφύλακα του Ερντογάν, Hasan Yeşildağ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από του τουρκικό T24 ,η ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε ανεπαρκή την ένσταση του Yeşildağ στην αίτηση έκδοσης της Τουρκίας. Συνεπώς αναμένεται ο Yeşildağ να εκδοθεί στην Τουρκία εάν ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης εγκρίνει την απόφαση, όπως λένε οι Τούρκοι.

Πιθανόν πάντως να υπάρξει συνέχεια της δικαστικής μάχης με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις προκειμένου να μην εφαρμοστεί η απόφαση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στα μέσα Νοεμβρίου 2023, η ελληνική συνοριοφυλακή εντόπισε τον 54χρονο Yeşildağ στην αγροτική περιοχή των Φερών και διαπίστωσε ότι είχε περάσει παράνομα τα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Συνεχίζουν αναφέροντας ότι οι Έλληνες αστυνομικοί δήλωσαν ότι για τον Yeşildağ είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Interpol. Το ένταλμα είχε εκδοθεί από την Τουρκία για τα ληστεία και δολοφονία που φέρεται να διέπραξε το 1986, όταν ήταν 17 ετών.

Ο Ali Yeşildağ είναι αδελφός του πρώην σωματοφύλακα του Erdoğan Hasan Yeşildağ.