ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονίες Αφγανών εργαζομένων με την «υπογραφή» των Ταλιμπάν

Δολοφονίες Αφγανών εργαζομένων με την «υπογραφή» των Ταλιμπάν

Τέσσερις Αφγανοί που εργάζονταν για ξένη εταιρεία ασφάλειας δολοφονήθηκαν από τους Ταλιμπάν κοντά στην Καμπούλ, ανακοίνωσαν οι αρχές, λίγες ημέρες μετά από άλλες παρόμοιες δολοφονίες στην ίδια περιοχή.

Παράλληλα, βομβιστικές επιθέσεις στα νότια και τα ανατολικά τμήματα της χώρας την Τετάρτη κόστισαν τη ζωή σε τέσσερα μέλη της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αφγανιστάν και ενός διερμηνέα.

Όσον αφορά τους Αφγανούς που εργάζονταν στην εταιρεία ασφαλείας, τα διάτρητα από σφαίρες σώματα των τεσσάρων ανδρών βρέθηκαν στην περιοχή Τζαλρέζ στην επαρχία Ουάρντακ, 40 χλμ. από την Καμπούλ. «Τα χέρια τους ήταν δεμένα πίσω από την πλάτη και το στήθος τους ήταν διάτρητο από σφαίρες» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αφγανός στρατηγός Άμπντουλ Ράζακ Σάφι.

«Σκοτώθηκαν από τους Ταλιμπάν, επειδή εργάζονταν για ξένη εταιρεία ασφαλείας» συμπλήρωσε.

Ο Σαχιντουλάχ Σαχίντ, εκπρόσωπος των αρχών της επαρχίας Ουάρντακ, επιβεβαίωσε το θάνατο των τεσσάρων Αφγανών, αναφέροντας ότι οι άνδρες αυτοί συνελήφθησαν την Τρίτη από τους Ταλιμπάν καθώς έφευγαν από την Καμπούλ πηγαίνοντας στην .

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές οι Ταλιμπάν σκότωσαν επίσης τρεις Αφγανούς που είχαν απαγάγει πριν από τέσσερις ημέρες, επειδή εργάζονταν για το ΝΑΤΟ στη Λογκάρ. Τα διάτρητα από σφαίρες πτώματά τους μεταφέρθηκαν σήμερα στην κύρια αγορά της περιοχής του Σαρχ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κυβερνήτης της επαρχίας Χουμαγιούν Φαρούκ.

Στα τέλη Ιουλίου, οι Ταλιμπάν είχαν ήδη σκοτώσει πέντε άτομα με την αιτιολογία ότι εργάζονταν για μια ξένη εταιρεία. Μετά τις δολοφονίες, οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή, σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 αντάρτες, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Πολλοί Αφγανοί εργάζονται για στρατιωτικές και πολιτικές οργανώσεις στο Αφγανιστάν, όπου το ΝΑΤΟ έχει 130.000 στρατιώτες που υποστηρίζουν την τοπική κυβέρνηση εναντίον των ανταρτών.