Βίντεο: Οι οδηγίες Ερντογάν για να ξεφορτωθεί ο υιός το «μαύρο» 1 δισ.

Βίντεο: Οι οδηγίες Ερντογάν για να ξεφορτωθεί ο υιός το «μαύρο» 1 δισ.

Φωνητικές εγγραφές που φέρεται να ακούγεται η φωνή του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συνομιλεί με τον γιο του, Μπιλάλ, και στις οποίες του ζητά να ξεφορτωθεί μεγάλα χρηματικά ποσά, αναρτήθηκαν στο You Tube. «Ψεύτικες και αναληθείς» διαμηνύει το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργου.


Σύμφωνα με το Reuters, οι εγγραφές αυτές «ανέβηκαν» στο YouTube την ημέρα που αποκαλύφθηκε η είδηση της έρευνας στην τουρκική κυβέρνηση για διαφθορά.

Το πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των ηχητικών αυτών ντοκουμέντων, που αναρτήθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας. Σε αυτά, η φωνή που υποτίθεται ανήκει στον Ερντογάν ακούγεται να ζητά από το γιο του να ξεφορτωθεί χρηματικά ποσά της τάξης του 1 δισ. ευρώ από το σπίτι του και σε κάποιο σημείο η φωνή που υποτίθεται ανήκει στον γιο του, Μπιλάλ, κάνει λόγο για 30 εκατ. ευρώ που πρέπει να «φύγουν».

Οι ηχογραφήσεις, που έρχονται στο φως δύο ημέρες αφότου το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ξεκινά την επίσημη εκστρατεία για τις δημοτικές εκλογές στα τέλη Μαρτίου, είναι πιθανώς η τελευταία αποκάλυψη για το σκάνδαλο διαφθοράς που -όπως υποστηρίζει ο Τούρκος πρωθυπουργός- έχει σκηνοθετηθεί για να τον ανατρέψει.

«Οι ηχογραφήσεις, που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο σήμερα (σσ.χθες) το βράδυ που συνοδεύονται με την κατηγορία ότι ο πρωθυπουργός και ο γιος του συνομιλούν τηλεφωνικά είναι παντελώς αναληθείς και προϊών αήθους μοντάζ. Αυτοί που δημιούργησαν αυτή τη βρώμικη συνωμοσία με στόχο τον πρωθυπουργό και την Τουρκική Δημοκρατία θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου», αναφέρει το γραφείο του Ερντογάν

Μετά τη γνωστοποίηση της δημοσίευσης των ηχητικών αρχείων, η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση, καλώντας την κυβέρνηση να παραιτηθεί. «Η Τουρκία δεν μπορεί να συνεχίσει την πορεία της με αυτή τη λάσπη και αυτό το βάρος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του κόμματος.

Το σκάνδαλο διαφθοράς που αποκαλύφθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2013 με τις συλλήψεις επιχειρηματιών και των υιών τριών υπουργών της κυβέρνησης προκάλεσε μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην 11 ετή κυβέρνηση Ερντογάν.

Video 1

Βίντεο: Οι οδηγίες Ερντογάν για να ξεφορτωθεί ο υιός το «μαύρο» 1 δισ.