ΚΟΣΜΟΣ

Στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο ο Μπερλουσκόνι

Στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο ο Μπερλουσκόνι

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσαν σήμερα ότι εννοούν να προσφύγουν στα ευρωπαϊκά όργανα κατά της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων του Ιταλού κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού.


«Σκοπεύουμε να προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της απόφασης του Αρείου Πάγου η οποία στερεί από τον πελάτη μας το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι και ελπίζουμε σε μια άμεση, ευνοϊκή απόφαση », δήλωσε ο δικηγόρος Νικολό Γκεντίνι, ο οποίος, μαζί με τον Φράνκο Κόπι, έχει αναλάβει την υπεράσπιση του «Μίστερ Τιβί».

Οι ιταλοί ανώτατοι δικαστές με απόφασή τους όρισαν χθες ότι για τα επόμενα δυο χρόνια ο Μπερλουσκόνι χάνει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, καθώς και τη δυνατότητα ανάληψης δημοσίων καθηκόντων.

Παρά ταύτα, η κεντροδεξιά βουλευτής Ντανιέλα Σαντανκέ, μαζί με άλλους συναδέλφους της, έχει συλλέξει ήδη 20.000 υπογραφές πολιτών που ζητούν να επιτραπεί στον «Καβαλιέρε» να είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές του Μαίου.

Από το κόμμα «Φόρτσα Ιτάλια» πάντως έχει διαρρεύσει ότι το σύμβολο του πολιτικού αυτού σχηματισμού στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών θα πλαισιώνεται από το όνομα του Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα εξάλλου με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο «Καβαλιέρε» σκέφτεται και πάλι σοβαρά να ζητήσει από την πρωτότοκη θυγατέρα του, την Μαρίνα, ή από την άλλη κόρη του, την 29χρονη Μπάρμπαρα, να ασχοληθούν ενεργά με την πολιτική και να δεχθούν ουσιαστικά να τον αντικαταστήσουν.

Στις 10 Απριλίου, το δικαστήριο του Μιλάνου θα πρέπει να αποφασίσει αν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα πρέπει να εκτίσει τους εννέα μήνες ποινής που του έχει επιβληθεί για φορολογική απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων με φυλάκιση, κατ' οίκον περιορισμό ή -όπως φαίνεται πιθανότερο- με προσφορά κοινωνικά χρήσιμης εργασίας.