ΚΟΣΜΟΣ

Στη Σλοβενία η Μέρκελ

Στη Σλοβενία η Μέρκελ
Επίσκεψη στην Σλοβενία πραγματοποιεί η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με πρώτο σταθμό την σλοβενική πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα, συνοδευόμενη από το Σλοβένο...

Επίσκεψη στην Σλοβενία πραγματοποιεί η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με πρώτο σταθμό την σλοβενική πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα, συνοδευόμενη από το Σλοβένο πρωθυπουργό Μπορούτ Παχόρ.

Στην κ. Μέρκελ πλήθος κόσμου επεφύλαξε θερμή υποδοχή στην πλατεία Πρέσερεν. Η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε χειραψίες με περαστικούς, αλλά και Ισραηλινούς τουρίστες, στη διάρκεια περιπάτου στην παλιά πόλη.


Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν τα προβλήματα χρέους στην ευρωζώνη, η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας και η κατάσταση στα δυτικά Βαλκάνια.


O Παχόρ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι επιθυμεί να διαπιστώσει τι είναι αυτό που η Γερμανία, ως σημαντική κινητήρια δύναμη στην ΕΕ και στην ευρωζώνη, αναμένει από τη Σλοβενία, ώστε να παραμείνει η χώρα «πιστός και σταθερός εταίρος» στην ομάδα που ο Σλοβένος πρωθυπουργός αποκαλεί σκληρό πυρήνα του ευρώ ή «γαλλο-γερμανικό τρένο».


Η Γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Σλοβενίας Ντανίλο Τουρκ και τον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου Σλοβενικού Δημοκρατικού Κόμματος Γιάνεζ Γιάνσα