Συνταξιούχος με καταθέσεις 4 εκατ. ευρώ

Σε ελβετικές τράπεζες διατηρούσε καταθέσεις τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ Ιταλός συνταξιούχος...
Συνταξιούχος με καταθέσεις 4 εκατ. ευρώ
1'

Σε ελβετικές τράπεζες διατηρούσε καταθέσεις τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ Ιταλός συνταξιούχος, ο οποίος δήλωνε ετήσιο εισόδημα μόνον 56 χιλιάδες ευρώ.

Οι φορολογικές υπηρεσίες της Πάρμας, εντόπισαν το συνταξιούχο και του επέβαλαν ως φόρο καταθέσεων και ως φορολογικό πρόστιμο, συνολικά το ποσό των περίπου 800 χιλιάδων ευρώ (420 χιλιάδες ευρώ και 360 χιλιάδες ευρώ, αντίστοιχα).

Η ενίσχυση του αγώνα κατά της φοροδιαφυγής περιλαμβάνεται στα μέτρα λιτότητας που καλείται να εγκρίνει, άμεσα, το κοινοβούλιο στην Ιταλία.

Ο συνταξιούχος αρχικά αρνήθηκε ότι διατηρούσε λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες, ωστόσο, τα στοιχεία των φορολογικών αρχών υπήρξαν τόσο αναλυτικά, που τελικά ομολόγησε.

Όπως ορίζεται στη νέα ιταλική νομοθεσία, όλα τα κεφάλαια Ιταλών πολιτών σε κράτη με ευνοϊκό φορολογικό σύστημα, μέχρις απόδειξης του εναντίου, θεωρούνται «εισοδήματα, για τα οποία έγινε φοροδιαφυγή».

Οι φορολογικές απάτες και η φοροδιαφυγή θεωρούνται ενδημικά φαινόμενα στην Ιταλία. Σύμφωνα με ειδικούς, ποσά ίσα με το 8% του ΑΕΠ διακινούνται, ετησίως, αποκλειστικά στο χώρο της παραοικονομίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή