ΚΟΣΜΟΣ

Ήθελε να σπείρει τον τρόμο την Πρωτοχρονιά: 21χρονος εμβόλισε με αμάξι το συγκεντρωμένο πλήθος

Ήθελε να σπείρει τον τρόμο την Πρωτοχρονιά: 21χρονος εμβόλισε με αμάξι το συγκεντρωμένο πλήθος

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι τραυματίσθηκαν, ένας σοβαρά, όταν οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος που γιόρταζε την Πρωτοχρονιά νωρίς σήμερα το πρωί της 1ης Ιανουαρίου στο Τόκιο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως ο οδηγός συνελήφθη και το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε πως συνελήφθη ως ύποπτος για απόπειρα φόνου.

Σύμφωνα με το NHK, πρόκειται για τον Καζουχίρο Κουσάκαμπε, 21 ετών, από την Οσάκα, μια μεγάλη πόλη σε απόσταση περίπου 400 χλμ. από το Τόκιο.

Το NHK μετέδωσε πως ο ύποπτος είχε αρχικά περιγράψει το περιστατικό ως «πράξη τρομοκρατίας», όμως αργότερα είπε ότι έκανε την επίθεση σε αντίποινα για τη θανατική ποινή.

NINTCHDBPICT000459027824

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (τοπική ώρα) στη δημοφιλή τουριστική περιοχή Χαράτζουκου, κοντά στο ιερό Μεϊτζί, στο κέντρο του Τόκιο.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω, είναι ένα μέρος που γνωρίζω, έτσι είναι πολύ σοκαριστικό», λέει ο Τατσουχίρο Γιαεγκάσι, ένας 27χρονος εργάτης στην περιοχή.

Ο δρόμος ήταν κλειστός για την κυκλοφορία όταν σημειώθηκε το περιστατικό, ώστε να διευκολυνθεί το πλήθος των πεζών που πήγαινε στο ιερό για τις προσευχές του Νέου Έτους, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ύποπτος διέφυγε από τη σκηνή του επεισοδίου και επιτέθηκε σ' έναν περαστικό, πριν συλληφθεί 20 λεπτά αργότερα, μετέδωσε το NHK. Στο όχημα βρέθηκαν περίπου 20 λίτρα κηροζίνης.

Σε μια παρόμοια επίθεση το 2008, ένας άνδρας, που είπε πως είχε κουραστεί από τη ζωή, έριξε ένα μισθωμένο φορτηγό πάνω σ' ένα πλήθος πεζών στο Τόκιο πριν βγει απ' αυτό και μαχαιρώσει αρκετούς ανθρώπους. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν τότε και πάνω από 10 τραυματίσθηκαν.

Πηγή φωτογραφιών: The Sun