Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Δύτες διέσωσαν φάλαινα που είχε παγιδευτεί σε παράνομο δίχτυ - Εντυπωσιακό βίντεο

Newsbomb

Ισπανοί δύτες κατάφεραν να απελευθερώσουν μια φάλαινα μήκους 12 μέτρων που είχε μπλεχτεί σε παράνομο δίχτυ στα ανοικτά της Μαγιόρκα.

Η αποδυναμωμένη φάλαινα είχε εντοπιστεί από πλοίο περίπου 4,83 χλμ. από τις ανατολικές ακτές της Μαγιόρκα, με αποτέλεσμα το κέντρο θαλάσσιας διάσωσης Aquarium της Πάλμα ντε Μαγιόρκα να αναλάβει δράση, σύμφωνα με το euronews.

Αφού οι αρχικές προσπάθειες να κόψουν το δίχτυ από ένα σκάφος απέτυχαν, δύτες από τα καταδυτικά κέντρα Albatros και Skualo ένωσαν τις δυνάμεις τους και βούτηξαν στη θάλασσα για να αφαιρέσουν το πλέγμα με τα μαχαίρια τους σε μια τολμηρή επιχείρηση 45 λεπτών.

«Τα πρώτα δέκα δευτερόλεπτα ήταν λίγο νευρική, αλλά μετά δεν ξέρω, πείτε με τρελό, αλλά νομίζω ότι ήξερε ότι ήμασταν εκεί για να τη βοηθήσουμε και απλά χαλάρωσε και ξεκινήσαμε να δουλεύουμε από μπροστά στο στόμα της προς τα πίσω», είπε ο ιδιοκτήτης του Albatros, Torras.

«Συνεχίσαμε να κόβουμε και να κόβουμε και εκείνη κάπως κουνήθηκε για να βγει από αυτό», είπε η Τζίτζι Τόρας, προσθέτοντας ότι το θηλαστικό έμεινε στη συνέχεια για λίγο για να ανακτήσει τις δυνάμεις του στην παρέα των τεσσάρων δυτών και μάλιστα έδωσε κάτι που έμοιαζε με «ένα μικρό ευχαριστήριο σήμα» πριν κολυμπήσει μακριά.