ΚΥΠΡΟΣ

Ξεκίνησε η απολογία του Μιχάλη Μιχαηλίδη

Ξεκίνησε η απολογία του Μιχάλη Μιχαηλίδη

Ενώπιον του Ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή απολογείται αυτή την ώρα στα δικαστήρια της Ευελπίδων στην Αθήνα, ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή σε διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών από παράνομες δραστηριότητες και συγκεκριμένα προμήθειες για την απόκτηση από το υπουργείο Άμυνας του αντιπυραυλικού συστήματος TOR M1, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το κατηγορητήριο – σύμφωνα με πληροφορίες – αναφέρεται σε χρήματα από παράνομες προμήθειες, τα οποία βρέθηκαν να μεταφέρθηκαν μέσω υπεράκτιες εταιρείας σε λογαριασμό στην Κύπρο του Μιχάλη Μιχαηλίδη, με συνδικαιούχο τον πατέρα του. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ανακριτικών Αρχών η εταιρεία φέρεται να λάμβανε εμβάσματα εκατομμυρίων από το Σύρο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, ιδιοκτήτη της υπεράκτιας εταιρείας Drumillan.

Το Ντίνο Μιχαηλίδη και το γιο του Μιχάλη στην υπόθεση ενέπλεξε ο ξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας.

Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης δηλώνει αθώος απορρίπτοντας το σύνολο των κατηγοριών που του αποδίδονται για συμμετοχή στη νομιμοποίηση του παράνομου χρήματος στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης εκδόθηκε στην Ελλάδα την περασμένη Παρασκευή και μετά τη σημερινή του απολογία ο Ανακριτής θα αποφασίσει για την προφυλάκιση του ή μη. Ο πατέρας του Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος απολογήθηκε τις προηγούμενες μέρες, κρίθηκε προφυλακιστέος, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες δεν κατάφερε να παρουσιάσει επαρκή στοιχεία για την αθωότητα του.