ΚΥΠΡΟΣ

Είδαν από το γεωτρύπανο της ENI την τουρκική κορβέτα

Είδαν από το γεωτρύπανο της ENI την τουρκική κορβέτα

Τρία ναυτικά μίλια από το πλοίο-γεωτρύπανο της ENI/KOGAS Saipem 10000 στο κοίτασμα Ονασαγόρας έφτασε νωρίς το πρωί της Τρίτης η τουρκική κορβέτα TCG Bafra.

Σύμφωνα με το Sigmalive, η Τουρκική κορβέτα «Βουκολίδα» όπως θα ονομαζόταν στην ελληνική γλώσσα, νωρίς το πρωί έφτασε σε απόσταση τριών ναυτικών μιλίων από το γεωτρύπανο με αποτέλεσμα να γίνει ορατή από τους εργαζόμενους στο πλοίο γεωτρύπανο της Ιταλοκορεατικής κοινοπραξίας ENΙ / KOGAS.

Η Κορβέτα παρέμεινε στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή για περισσότερο από 30 λεπτά και ακολούθως απομακρύνθηκε με πορεία κατά πάσα πιθανότητα τη θέση στην οποία βρίσκονταν χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δηλαδή περίπου 25 με 26 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του κοιτάσματος Ονασαγόρας στο οικόπεδο 9 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι η τουρκική κορβέτα είναι εξοπλισμένη με πυραύλους «Exocet».

Επισημαίνεται ότι στην περιοχή βρίσκονται δεκάδες πολεμικά πλοία, κυρίως Αμερικανικά και άλλων συμμάχων χωρών, λόγω της κατάστασης στη Συρία.

Την ίδια ώρα το Μπαρμπαρός έχει τουλάχιστον 48 ώρες να επισκεφθεί την περιοχή και σύμφωνα με το σήμα του βρίσκεται αρκετά μακριά από την Κυπριακή ΑΟΖ και συγκεκριμένα ανοιχτά της Μερσίνας.

Διαβάστε επίσης:

Λευκωσία: «Συναγερμός» λόγω των τουρκικών προκλήσεων-Τι λέει ο Αναστασιάδης

«Έπεσε» στο νερό το υποβρύχιο «Πιπίνος» - Δείτε φωτογραφίες