ΚΥΠΡΟΣ

Εκλογές Κύπρος: Με ενωτική διάθεση ολοκληρώθηκε το debate Αναστασιάδη - Μαλά

Εκλογές Κύπρος: Με ενωτική διάθεση ολοκληρώθηκε το debate Αναστασιάδη - Μαλά

Παρά την έντονη αντιπαράθεση τους στην διάρκεια του τηλεοπτικού debate, οι δύο διεκδικητές για την θέση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στις εκλογές της Κυριακής, Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς, αποχώρησαν από την συζήτηση στέλνοντας μήνυμα ενότητας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος θέλει να επανεκλεγεί για δεύτερη θητεία, δήλωσε, εξερχόμενος, στους δημοσιογράφους: «Αυτό που έχει σημασία είναι η επόμενη των εκλογών να μας βρει όλους ενωμένους». Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε και πάλι την ετοιμότητά του για συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Ερωτηθείς για τις εντυπώσεις του για το debate, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε: «έχω την εντύπωση ότι δικαιώθηκε η δική μας θέση, θέλαμε να γίνει ένας πραγματικά ανοιχτός διάλογος».

Δόθηκε, είπε, «η ευκαιρία και στους δύο να αναπτύξουμε, ο κάθε ένας ανάλογα με το τι πρεσβεύει είτε τα πεπραγμένα του, ή τους προγραμματισμούς του και συνεπώς να γίνει κοινωνός ο λαός των προθέσεων και των θέσεων μας».

«Έχω την εντύπωση», συνέχισε, ότι ήταν «μια επιτυχής προσπάθεια». Βέβαια, πρόσθεσε, αυτό θα το κρίνει ο λαός.

Ο Σταύρος Μαλάς δήλωσε ότι, αν εκλεγεί, στόχος του θα είναι μια κυβέρνηση η οποία «θα ενώνει πρωτίστως την κοινωνία, όχι τις φιλοδοξίες πολιτικών προσωπικοτήτων».

Για την εντύπωση του από την συζήτηση ο κ. Μαλάς σχολίασε ότι σημασία έχει ποια εντύπωση σχημάτισαν οι πολίτες.

Ο κ. Μαλάς δήλωσε ότι απευθύνεται σε όλους , είτε συμμετείχαν στις εκλογές την προηγούμενη Κυριακή είτε όχι, και τους κάλεσε «να δώσουν μια ηχηρή απάντηση, όπως αυτή αποτυπώνεται και στον πρώτο γύρο, ότι η χώρα μας πρέπει όντως να προχωρήσει σε μια πιο προοδευτική διαχείριση των κοινωνικοοικονομικών θεμάτων».

Και αυτός τόνισε ότι «η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους». Η επόμενη κυβέρνηση, πρόσθεσε, θα διαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα: το Κυπριακό και την οικονομία.

Ο Σταύρος Μαλάς συμπλήρωσε ότι «επιτέλους, είναι η ώρα η νέα κυβέρνηση να αντιμετωπίσει και την θεσμική κρίση που έχουμε. Να γυρίσουμε σελίδα, αλλά να είμαστε αποφασιστικοί σε φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς».

Σχετικές ειδήσεις