ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όταν η έμπνευση να προστατεύσουμε το περιβάλλον έρχεται μέσα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε

Όταν η έμπνευση να προστατεύσουμε το περιβάλλον έρχεται μέσα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα ζήτημα το οποίο μας απασχολεί όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια

Όποτε και όπως μπορούμε, λοιπόν, προσπαθούμε να κάνουμε την καθημερινότητά μας λίγο πιο «πράσινη», γνωρίζοντας πως ακόμη και η πιο απλή απόφαση που μπορούμε να πάρουμε σήμερα, όπως το ποιο μπουκαλάκι με νερό να αγοράσουμε, θα έχει αντίκτυπο τόσο στην ποιότητα της δικής μας ζωής, όσο και στο μέλλον των παιδιών μας και φυσικά, του πλανήτη μας.

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι προκειμένου να περιορίσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να γίνουμε και εμείς μέρος του κινήματος «go green», χρειάζεται να έχουμε και τις αντίστοιχες «πράσινες» επιλογές στη διάθεσή μας.

Αυτό σημαίνει πως εκτός από το να κάνουμε ανακύκλωση στο σπίτι ή να περιορίζουμε την ενέργεια που καταναλώνουμε μέσα από τις ηλεκτρικές μας συσκευές, πρέπει να είμαστε σε θέση να πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ, το περίπτερο της γειτονιάς ή το αγαπημένο μας εστιατόριο και να μπορούμε να επιλέγουμε περισσότερο eco-friendly προϊόντα, όπως για παράδειγμα προϊόντα που κατασκευάζονται με ανακυκλωμένο πλαστικό και φυσικά, είναι 100% ανακυκλώσιμα.

Για να συμβούν όλα τα παραπάνω, λοιπόν, πρέπει οι ίδιες οι εταιρείες στη χώρα μας να κάνουν την «πράσινη» οικονομία μέρος της λειτουργίας τους. Και σε ό,τι αφορά στις ελληνικές εταιρείες οι οποίες πορεύονται με «όχημα» την περιβαλλοντική υπευθυνότητα και τη «go green» φιλοσοφία, δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ-Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ ξεχωρίζει.

Τα «πράσινα» προϊόντα που μας βοηθούν να προστατεύουμε το περιβάλλον

Όλοι μας γνωρίζουμε το ΖΑΓΟΡΙ. Εκείνο που ενδεχομένως κάποιοι δεν ξέρουν ακόμη, ωστόσο, είναι ότι πρόκειται για ένα brand το οποίο προσπαθεί συνεχώς να περιορίζει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα και κυρίως, εμπνέει και παρακινεί και εμάς να κάνουμε το ίδιο, μέσα από τις επιλογές που μας προσφέρει.

Κάποιες από αυτές τις επιλογές, λοιπόν, μας έρχονται μέσα από τη νέα σειρά ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN, τα προϊόντα της οποίας κατασκευάζονται από 30% ανακυκλωμένο πλαστικό -δηλαδή r-PET- και μάλιστα, φέρουν και τη σχετική πιστοποίηση από τον κορυφαίο φορέα Επιθεωρήσεων-Πιστοποιήσεων στην Ελλάδα TÜV HELLAS (TÜV NORD) -η οποία ουσιαστικά μας εγγυάται πως η εταιρεία χρησιμοποιεί πιστοποιημένο πλαστικό r-PET υψηλής ποιότητας.

Για την ακρίβεια, πρόκειται για την πρώτη εταιρεία στον κλάδο της πανελλαδικά με πιστοποιημένο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης για την παραγωγική διαδικασία των υλικών συσκευασίας r-PET από τον συγκεκριμένο φορέα. Εκτός από το ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN δε, έχει δεσμευτεί ότι σταδιακά όλοι οι κωδικοί του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ, που είναι σε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες, θα περιέχουν και ανακυκλωμένο πλαστικό r-PET, όπως πρόσφατα αυτή την πράσινη κατεύθυνση ακουλούθησε και η σειρά ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ Sparkling.

Επενδύοντας στις βιώσιμες μεταφορές για ένα καλύτερο «αύριο»

Αρκούν όμως τα «πράσινα» προϊόντα για να κάνουμε πραγματικά τη διαφορά, σε ό,τι αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος; Η αλήθεια είναι ότι στην πορεία προς ένα πιο βιώσιμο «αύριο», υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν.

Σίγουρα, λοιπόν, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ-Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ θεωρείται ένα πραγματικό green case study για τα ελληνικά δεδομένα -και όχι μόνο, θα σημειώσουμε εμείς. Και μια ματιά στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της από το 2000 μέχρι σήμερα, αρκεί για να μας το αποδείξει. Από τις δράσεις της για τη μείωση των εκπομπών αερίου μέχρι τις περιβαλλοντικές της πρωτοβουλίες -όπως εκείνες που πραγματοποιεί σε συνεργασία με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση- και φυσικά, τις επενδύσεις της στις βιώσιμες μεταφορές.

Βλέπετε, το ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN δεν είναι η μόνη «πράσινη» επένδυση της εταιρείας, αφού προσπαθεί να είναι περιβαλλοντικά υπεύθυνη σε πολλούς τομείς, ακόμη και σε εκείνον που αφορά στη μεταφορά των προϊόντων της. Αξίζει απλώς να αναφέρουμε πως η διακίνηση του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ ανά τη χώρα γίνεται μέσω του ιδιόκτητου μεταφορικού στόλου της εταιρείας, με βασικό στόχο τη μείωση του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα κατά 12%.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική της δράση, σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα των βιώσιμων μεταφορών των προϊόντων της. Να σημειώσουμε επίσης, λοιπόν, ότι το 2020 η εταιρεία εφάρμοσε τεχνολογία χρήσης υβριδικών καυσίμων στο 50% του μεταφορικού της στόλου, μειώνοντας έτσι το ανθρακικό αποτύπωμα της δραστηριότητας μεταφοράς κατά περίπου 12% επιπλέον (κάτι που αναμένεται να γίνει και για το υπόλοιπο 50%), ενώ εξετάζει τώρα και τη χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τον στόλο των επιβατικών αυτοκινήτων leasing, που χρησιμοποιεί το προσωπικό της.

Ας ελπίσουμε, λοιπόν, πως στο άμεσο μέλλον ακόμη περισσότερες εταιρείες θα θελήσουν να ακολουθήσουν τα βήματα και τις δράσεις που μας κάνουν σήμερα να αναφερόμαστε στη ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, κάνοντας λόγο για ένα πραγματικά «πράσινο» case study. Το σίγουρο είναι πως αν υπάρχει κάτι που εμείς, ως καταναλωτές, έχουμε ανάγκη για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μια καθημερινότητα που είναι περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον, αυτό είναι πιο πολλές green επιλογές, δηλαδή προϊόντα και λύσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να γίνουμε περιβαλλοντικά υπεύθυνοι, συμβάλλοντας και εμείς με τον τρόπο μας στην προστασία του πλανήτη μας και θέτοντας τις βάσεις για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές.