ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθάκης: Η κυβέρνηση εγγυάται σταθερό επιχειρηματικό και φορολογικό περιβάλλον

Σταθάκης: Η κυβέρνηση εγγυάται σταθερό επιχειρηματικό και φορολογικό περιβάλλον

Για υψηλής εξειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό , το οποίο διαθέτει η Ελλάδα έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης σε συνάντηση με το Club των Ξένων Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων στην Ελλάδα.

«Η χώρα δεν αποτελεί πόλο προσέλκυσης βραχυπρόθεσμων επενδύσεων που στηρίζονται στο φτηνό εργατικό κόστος και στη χαμηλή φορολογία. Αντίθετα, τα βασικά της πλεονεκτήματα συνίστανται στο υψηλής εξειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό και στο σταθερό επιχειρηματικό και φορολογικό περιβάλλον που εγγυάται η παρούσα κυβέρνηση μέσα από μία σειρά μεταρρυθμίσεων», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Ο υπουργός υποδέχτηκε περισσότερους από 40 εμπορικούς και οικονομικούς ακολούθους πρεσβειών, στους οποίους ανέπτυξε την αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης. Συνομίλησε μαζί τους για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών και για τους ανταγωνιστικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως ο αγροτοδιατροφικός τομέας, η ενέργεια, οι νέες τεχνολογίες, τα logistics και ο τουρισμός, καθώς, επίσης και για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η ελληνική οικονομία.

Στην συνάντηση, που συνδιοργανώθηκε με το Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.), ο πρόεδρός του, Χρήστος Στάικος και ο διευθύνων σύμβουλος, Βελισσάριος Δότσης, μίλησαν για τον καταστατικό σκοπό, τη στρατηγική και τους στόχους του οργανισμού, που αποτελεί τον κεντρικό φορέα του υπουργείου Οικονομίας για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το Club των ξένων οικονομικών και εμπορικών ακολούθων στην Ελλάδα (ECDC) αποτελείται από 50 περίπου ακολούθους πρεσβειών, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για θέματα οικονομικής πολιτικής και εξωτερικού εμπορίου-επενδύσεων στις πρεσβείες τους. Τα μέλη του Club επισκέπτονται εκπροσώπους της ελληνικής πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής, καθώς και σημαντικούς οργανισμούς και φορείς, για να γνωρίσουν καλύτερα την Ελλάδα, στο πλαίσιο των επαγγελματικών τους καθηκόντων.

Σχετικές ειδήσεις