Γερμανικό ενδιαφέρον για μεταφορές σε Μακεδονία - Θράκη

Γερμανικό ενδιαφέρον για μεταφορές σε Μακεδονία - Θράκη
Με τον Γερμανό πρέσβη στην Ελλάδα, Roland Wegener...

Με τον Γερμανό πρέσβη στην Ελλάδα, Roland Wegener συναντήθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Άρης Γιαννακίδης. Στο τραπέζι των συνομιλιών τέθηκαν οι επενδύσεις στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

«Αξιοποιήσαμε την παρουσία του Γερμανού πρέσβη στην περιοχή μας και υπήρξε μία ενδελεχής παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών όπως επίσης ενημέρωση γύρω από τον ρόλο της δικής μας Περιφέρειας στη νέα οικονομία και τη νέα γεωγραφία», ανέφερε μετά την συνάντησή στην Κομοτηνή ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Γιαννακίδης σημείωσε ότι υπάρχει ένα τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον από την Γερμανία που αφορά συνδυασμένες μεταφορές στην Περιφέρειά, όπου προσδίδουν προστιθέμενη αξία στο νέο οικονομικό γίγνεσθαι και εξέφρασε την ελπίδα να δρομολογηθεί άμεσα συνεργασία, ώστε να υπάρξουν απτά αποτελέσματα.

Από την πλευρά του ο Roland Wegener, επεσήμανε ότι «οι Ελληνογερμανικές σχέσεις βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο, αλλά υπάρχουν δυνατότητες επέκτασης», ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις δυνατότητες της περιοχής και τις υποδομές που υπάρχουν, λέγοντας πως «υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον στο πεδίο των μεταφορών, με μεγάλες γερμανικές εταιρίες οι οποίες θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη».