ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λίνα Μενδώνη: Δεν υπάρχει επιγραφή με το όνομά μου - Για γκάφα Τσίπρα κάνουν λόγο στην κυβέρνηση

Λίνα Μενδώνη στη Βουλή

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού κάνει λόγο για στοχοποίηση της κυρίας Μενδώνη και διαψεύδει ότι θα αναρτηθεί πινακίδα επί του Βράχου της Ακρόπολης. Δίνει, μάλιστα, στη δημοσιότητα τις πινακίδες οι οποίες θα αναρτηθούν εντός των επομένων ημερών.

Σοβαρές πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει η ιστορία που σήκωσε ψηλά ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυρία Μενδώνη ετοιμάζει να τοποθετήσει επιγραφές με το όνομά της στην Ακρόπολη.

Την πληροφορία υιοθέτησε και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στην Λίνα Μενδώνη με ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια... κάνοντας λόγο για κακοποίηση του πολιτισμού.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού κάνει λόγο για στοχοποίηση της κ. Μενδώνη και διαψεύδει ότι θα αναρτηθεί πινακίδα επί του Βράχου της Ακρόπολης. Δίνει, μάλιστα, στη δημοσιότητα τις πινακίδες οι οποίες θα αναρτηθούν εντός των επομένων ημερών.

«Η στοχοποίηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη έχει ξεπεράσει τα όρια της αντιπολιτευτικής κριτικής. Είναι δολοφονία χαρακτήρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του δεν έκανε απολύτως τίποτε για τον πολιτισμό, στα δύο σχεδόν χρόνια που βρίσκεται στην αντιπολίτευση αναλώνεται σε fake news στην προσπάθειά του να ακυρώσει τα έργα τα οποία γίνονται. Τα έργα στην Ακρόπολη τον έχουν ξεπεράσει. Αυτό είναι το μήνυμα από τους επισκέπτες του χώρου. Οσο ο χώρος ήταν κλειστός είχαν περιθώριο για ασύστολα ψέματα και διαστρεβλώσεις. Τώρα ΟΧΙ Καμία πινακίδα δεν θα αναρτηθεί επί του Βράχου της Ακροπόλεως. Δίνονται στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των πινακίδων, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα αναρτηθούν εντός των επομένων ημερών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα και τις επιγραφές όπου δεν φαίνεται το όνομα της κυρίας Λίνας Μενδώνη.

Στην κυβέρνηση κάνουν λόγο για απίστευτη γκάφα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο νωρίτερα σήμερα 06/04/2021 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε την κυρία Μενδώνη σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Αφού η κα Μενδώνη έριξε τσιμέντο στην Ακρόπολη, τώρα θέλει να βάλει και μαρμάρινη επιγραφή με το όνομά της σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η Λίνα Μενδώνη θέλει, με αυτόν τον τρόπο, να μείνει στην αιωνιότητα «το έργο κακοποίησης του πολιτισμού που υλοποιεί με επιμονή εδώ και ενάμιση χρόνο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονικό Μακρινίτσα: «Βοήθεια, σώστε με! Ήρθε να μας σκοτώσει» - Θρήνος για τον Γιώργο και την Κων/να