ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: «Χτυπάει» στις ρωγμές της κυβερνητικής πολιτικής για την πανδημία

Αλέξης Τσίπρας περιοδεία
INTIME

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επισκεφθεί Πύργο, Δράμα, Λάρισα και την Πάτρα, περιοχές, δηλαδή, που χτυπήθηκαν από τον κορονοϊό

Στον νομό Ηλείας και τη πρωτεύουσα του, τον Πύργο, επισκέπτεται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, σε μία συγκυρία ιδιαίτερα ευνοϊκή για τον ίδιο στη περιοχή, καθώς ο νομός «βράζει» για μία σειρά από κυβερνητικές αποφάσεις, όπως είναι η κατάργηση των τμημάτων του πανεπιστημίου Πάτρας που βρίσκονται εκεί, οι ελλείψεις στα τοπικά νοσοκομεία και οι καθυστερήσεις στον αυτοκινητόδρομο Πύργου-Πάτρας.

Να πιάσει το νήμα των περιοδειών από εκεί που το άφησε τον χειμώνα που μας πέρασε επιχειρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισκεπτόμενος όσες περιοχές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Πριν την επιβολή του τελευταίου lockdown, ο Αλέξης Τσίπρας είχε βρεθεί στη Δράμα, τη Λάρισα και την Πάτρα, δηλαδή σε τρεις πόλεις που είχαν χτυπηθεί βαριά από τον κορονοϊό.

Η σημερινή του επίσκεψη στον Πύργο, έρχεται σε μία περίοδο που η τοπική κοινωνία αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις για το σήμερα και το αύριο. Το μεγαλύτερο εξ αυτών είναι η απόφαση του πανεπιστημίου Πατρών να συγχωνεύσει τα πανεπιστημιακά τμήματα που είχε στη περιοχή.

Οι αντιδράσεις είναι τόσο μεγάλες, που πρόσφατα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τζαβάρας, που ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν πολιτικές πιέσεις για να σωθούν πανεπιστημιακά τμήματα της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, εις βάρος τμημάτων της Ηλείας.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για τον μικρό αριθμό γιατρών και νοσηλευτών στο νοσοκομείου Πύργου. Κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τους προέδρους των σωματείων εργαζομένων των νοσοκομείων Πύργου, Αμαλιάδας, Κρεστένων, όπου άκουσε τα παράπονα τους για την υποστελέχωση των νοσοκομείων στην περίοδο της πανδημίας.

Το πόσο βαρύ είναι το κλίμα για τη κυβέρνηση στη περιοχή, έγινε αντιληπτό από το ότι οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στα νοσοκομεία της περιοχής, είπαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν έχουν ούτε γιατρούς, ούτε αυτοκινητόδρομο, αλλά σε λίγο δεν θα έχουν ούτε πανεπιστήμιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Χαρδαλιάς: Βίντεο – ντοκουμέντο από την επίθεση στις επιχειρήσεις της συζύγου του