ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Καψής: Δεν έχει αλλάξει ο σχεδιασμός για τις εκλογές

Π. Καψής: Δεν έχει αλλάξει ο σχεδιασμός για τις εκλογές

Να βάλει τέλος στα σενάρια περί αλλαγής της ημερομηνίας των εκλογών επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής.

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα, το νομοθετικό έργο θα ολοκληρωθεί την επόμενη βδομάδα και θα προχωρήσουμε κανονικά» τόνισε ο κ. Καψής, σημειώνοντας ότι «ισχύουν τα Σαββατοκύριακα που έχουμε πει».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των τροπολογιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι η εντολή του Μεγάρου Μαξίμου είναι σαφής και ορίζει ότι καμία τροπολογία δεν θα γίνεται δεκτή αν δεν περάσει προηγουμένως από το πρωθυπουργικό γραφείο, αν και ορισμένες εμπεριέχουν «λογικά αιτήματα».

Επίσης, αναφερόμενος στο έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο κ. Καψής αναγνώρισε ότι προφανώς και υπήρξαν προβλήματα, αλλά τα κόμματα πέτυχαν την υπέρβαση. «Αν θα χρειασθεί στο μέλλον να ξανακάνουμε την υπέρβαση, θα το δείξει ο χρόνος», σημείωσε με νόημα.

«Κανείς δεν μιλά για μισθούς Βουλγαρίας»

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι δυνατότητα αλλαγής του οικονομικού προγράμματος θα υπάρξει μόνον αν πιάσουμε τους στόχους, όπως για παράδειγμα στη φοροδιαφυγή.

Αυτή τη στιγμή, ανέφερε, η Ελλάδα έχει κενό ανταγωνιστικότητας 15%. «Κανείς δεν λέει μισθούς Βουλγαρίας, ούτε ο Τόμσεν τα λέει αυτά», υπογράμμισε, και προσέθεσε ότι αυτή τη στιγμή «ζούμε μια τραγωδία και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να βγούμε από αυτήν».

Παρότι ανέφερε ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, ο ίδιος αναγνώρισε ότι «το μεγάλο πρόβλημα είναι η απότομη και μεγάλη λιτότητα που μας επιβλήθηκε».