ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοφιλοπούλου: Το άσυλο της παρανομίας να καταργηθεί στην πράξη

Χριστοφιλοπούλου: Το άσυλο της παρανομίας να καταργηθεί στην πράξη

Σε δήλωση προχώρησε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με τα επεισόδια στα πανεπιστήμια.

Στη δήλωσή της η κα. Εύη Χριστοφιλοπούλου αναφέρει: «Τις τελευταίες μέρες γίναμε ξανά μάρτυρες τυφλών επεισοδίων βίας στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο ΕΜΠ και στο ΑΠΘ . Επιθέσεις όπως αυτές δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες. Οι εκ των υστέρων μηνύσεις κατά αγνώστων δεν ωφελούν ούτε λειτουργούν αποτρεπτικά.

Παρά τα σοβαρά επεισόδια βίας δεν κλήθηκε στον χώρο η αστυνομία και δεν ακολουθήθηκαν τα όσα ορίζει ο νέος νόμος για τα πανεπιστήμια (ν. 4009/2011) που είχε την ευρεία αποδοχή της τότε Βουλής, της κοινής γνώμης, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των πανεπιστημιακών, όπως απέδειξε η μαζική τους συμμετοχή στις πρόσφατες εκλογές των συμβουλίων διοίκησης.

Όλοι όσοι εμπλέκονται, συμπεριλαμβανομένων και των πανεπιστημιακών οργάνων, πρέπει επιτέλους να εφαρμόσουν κάθε πτυχή του νέου νόμου έτσι ώστε το άσυλο της παρανομίας να καταργηθεί στην πράξη και να ισχύσει το άσυλο της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και η προστασία της διδασκαλίας, της έρευνας και της ομαλής πανεπιστημιακής λειτουργίας».