Πρόθεση για τουριστικές επενδύσεις από τη Σαουδική Αραβία

Πρόθεση για τουριστικές επενδύσεις από τη Σαουδική Αραβία

Την πρόθεση για επενδύσεις στην Ελλάδα, στον τουριστικό τομέα, εξέφρασε ο πρίγκιπας Al Waleed bin Talal, ιδρυτής, πρόεδρος και CEO της Kingdom Holding Company, στη συνάντησή του με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία.

Η υπουργός Τουρισμού παρουσίασε τους άξονες της νέας τουριστικής πολιτικής που ακολουθεί η Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στην απλούστευση των διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας. Η εταιρεία Kingdom Holding Company δραστηριοποιείται στις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των επαφών του Al Waleed bin Talal με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα από τον αραβικό κόσμο.

Νωρίτερα, η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Muqrin bin Abdulaziz, δεύτερο στη διαδοχή του θρόνου και τρίτο στην ιεραρχία της Σαουδικής Αραβίας.

kefalogianni-mantila

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων της εκ νέου δημιουργίας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης των δυο χωρών. Επίσης, συζητήθηκαν σειρά θεμάτων που αφορούν στη συνεργασία Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας στον τομέα του τουρισμού.

Στη συνέχεια, η κ. Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον υπουργό Πολιτισμού και Ενημέρωσης, πρίγκιπα Abdulaziz bin Mohieddin Khoja, με τον οποίο συζήτησαν νέες μορφές συνεργασίας και δράσεων τόσο στον τομέα των ΜΜΕ όσο και στον τομέα του πολιτισμού. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η δυνατότητα παραγωγής ντοκιμαντέρ το οποίο θα παρουσιάζει την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία. Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα διοργάνωσης κοινής έκθεσης σε Ριάντ και Αθήνα, όπου θα προβάλλεται η πολιτιστική κληρονομιά των δύο χωρών.

Διαβάστε επίσης:

Φόρεσε μαντίλα στη Σαουδική Αραβία η Ολ. Κεφαλογιάννη (φωτό)

Υπεγράφη μνημόνιο κατανόησης με την Σαουδική Αραβία στον τουρισμό

Στη Σαουδική Αραβία η Όλγα Κεφαλογιάννη