ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και για την αστυνομία

Εκλογές 2015 - Αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και για την αστυνομία

Για σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει την Ελλάδα σε ξέφραγκο αμπέλι έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, αναφερόμενη σε δήλωση υποψήφιου βουλευτή περί κατάργησης των ΜΑΤ.

«Θέλουμε μια αστυνομία στο πλευρό του πολίτη και όχι απέναντί του», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι παίζει με τη νοημοσύνη του λαού.

Αναλυτικά, η δήλωση της κ. Σπυράκη: «Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Τυροβολάς αφού πρώτα προσβάλλει τις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τα ΜΑΤ. Αποκαλύπτεται βήμα-βήμα το σχέδιο του κ. Τσίπρα να μετατρέψει την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι».

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: «Η ΝΔ παίζει με τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση Σαμαρά εξαθλίωσε οικονομικά τους άντρες και τις γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας. Χρησιμοποίησε την αστυνομία για να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις και όχι για να προστατεύσει τους πολίτες. Θέλουμε μια αστυνομία στο πλευρό του πολίτη και όχι απέναντί του. Ο εκδημοκρατισμός της αστυνομίας και η αναδιοργάνωσή της, μετατρέπει την Ελλάδα σε μια ασφαλή χώρα, που αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα, το λαθρεμπόριο και τη διακίνηση ναρκωτικών. Αυτός είναι ο πραγματικός ρόλος της αστυνομίας και αυτόν θα διασφαλίσουμε».

Σχετικές ειδήσεις