Αποκλειστικό: Όλο το παρασκήνιο των επαφών Τσίπρα - Καραμανλή

Newsroom Newsroom

Αποκλειστικό: Όλο το παρασκήνιο των επαφών Τσίπρα - Καραμανλή

Πολλή φιλολογία έχει πέσει τις τελευταίες μέρες γύρω απ’ τις σχέσεις δύο ηγετών, ενός εν ενεργεία κι ενός αποστασιοποιημένου (προσώρας τουλάχιστον...) απ’ τις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις, του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΔΡΩΝ

Βέβαια εκτός της φιλολογίας «τρέχουν» και διάφορες αποκαλύψεις ή «αποκαλύψεις», με ευδιάκριτες σε πολλές περιπτώσεις πολιτικές σκοπιμότητες.

Για παράδειγμα, την πολυθρύλητη επικοινωνία του περασμένου Ιούλη, τις μέρες που διεξάγονταν η οριακή διαπραγμάτευση που θα καθόριζε αν η Ελλάδα θα παρέμενε στην ευρωζώνη η αν θα πηγαίναμε σε «Grexit», το Newsbomb.gr την είχε αποκαλύψει.

Διαβάστε εδώ το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για την επικοινωνία Τσίπρα - Καραμανλή

Κι εν πάση περιπτώσει τη γνωρίζει ένας σχετικά ευρύς κύκλος πέριξ των δύο ηγετών.

Ήρθε τώρα στη δημοσιότητα σαν... μεγάλη αποκάλυψη, ώστε τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ να «κάνουν παιχνίδι» στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ., να ασκήσουν παρέμβαση, σαφών σκοπιμοτήτων...

Η αλήθεια γύρω απ’ τις σχέσεις Τσίπρα-Καραμανλή, που θα σας αποκαλύψουμε σήμερα, είναι ότι:

• Τσίπρας και Καραμανλής έχουν μια διαχρονική σχέση, που έχει περάσει διακυμάνσεις, αλλά χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο σεβασμό.
• Ναι, διατηρούν επικοινωνία, την οποία φυσικά ουδέποτε δημοσιοποιούν.

Σας αποκαλύπτουμε λοιπόν, ότι οι Τσίπρας και Καραμανλής είχαν επαφές τα δύο τελευταία χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας ήταν στην αντιπολίτευση.

Μάλιστα είχαν συναντήσεις σε αραιά διαστήματα, με ενδιάμεσους (αυτούς μπορούμε να αποκαλύψουμε...) τους Αλ. Φλαμπουράρη, Δημ. Παπαγγελόπουλο, Ν. Παππά και ελάχιστους άλλους...

Σε αυτές τις επαφές (τηλεφωνικές ή δια ζώσης) συζητούσαν τις πολιτικές εξελίξεις και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε τις απόψεις του Καραμανλή για διάφορα κρίσιμα ζητήματα.

Μετά τις εκλογές του περασμένου Γενάρη συνομίλησαν τουλάχιστον δύο φορές μέχρι την κρίσιμη συνομιλία του Ιούλη.

Μάλιστα –όπως έχει κατ’ αποκλειστικότητα αποκαλύψει το Newsbomb.gr- ο Τσίπρας πρότεινε στον Καραμανλή να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάτι που αυτός αρνήθηκε με το επιχείρημα ότι είναι υπέρ αυξημένων αρμοδιοτήτων του Προέδρου.

Αλλά σε εκείνη την κουβέντα ο Καραμανλής είπε στον Τσίπρα, ότι κατά την άποψή του ο Πρ. Παυλόπουλος θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή...

Μετά τη συζήτηση του Ιούλη, για ένα διάστημα οι σχέσεις «βάρυναν», άλλωστε είχε προηγηθεί και η δημόσια παρέμβαση Καραμανλή υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα...

Αλλά δεν διακόπηκαν.
Οι δυο τους συνεχίζουν να έχουν επικοινωνία. Άμεση (σπάνια) και έμμεση, μέσω κοινών φίλων και συνεργατών...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved