ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Νικολόπουλος για την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: «ΑμεΑ και… ΚμεΑ»

Νίκος Νικολόπουλος για την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: «ΑμεΑ και… ΚμεΑ»

Στο ευαίσθητο θέμα των δικαιωμάτων αλλά και της αντιμετώπισης που έχουν στην Ελλάδα τα άτομα με αναπηρία, εστιάζει οο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του:

«Τα Άτομα με Αναπηρίες, αποτελούν στην χώρα μας μία από τις πιο αξιοπρεπείς, αλλά και δυναμικές κατηγορίες πολιτών, που σε κάθε ευκαιρία αποδεικνύουν το περίσσευμα ψυχική δύναμης και πατριωτισμού που διαθέτουν.

Τα συμβατικά λόγια, που ιδιαίτερα στις μνημονιακές εποχές μοιάζουν με λύπηση ή παρηγορία, όχι μόνο δεν ταιριάζουν σε αυτούς τους πολίτες, αλλά τους προσβάλλουν βάναυσα.

Λύπηση και παρηγορία αξίζει μόνο για το… κράτος μας. Που διαχρονικά πάσχει από την μεγαλύτερη αναπηρία, όντας διώκτης και εχθρός των δικαίων και των αδυνάμων, αλλά φίλος και σύμμαχος των αδίκων και των ισχυρών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία θυμίζει πολλές ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και ευθύνες της Πολιτείας. Θυμίζει κατάφωρες αδικίες και αποφάσεις που ένα δημοκρατικό κράτος πραγματικής κοινωνικής πρόνοιας ούτε που θα τολμούσε να σκεφτεί.

Γι' αυτό, μόνο περηφάνια και θαυμασμός αξίζει για τα ΑμεΑ. Και μόνο θλίψη και οργή για το... ΚμεΑ (Κράτος με Αναπηρία)!»

Ρoή Ειδήσεων