Σε μεταβατική και εκλογές επιμένει η ΝΔ

Σε μεταβατική και εκλογές επιμένει η ΝΔ

Σε σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης με μη πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να επικυρωθεί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και εν συνεχεία στη διενέργεια εκλογών, επιμένει η ΝΔ.

Τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στο Mega.

«Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι γαντζωμένος στην εξουσία, είναι γαντζωμένος στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου που μας οδηγεί στο γκρεμό» είπε χαρακτηριστικά.

.Ερωτηθείς τι θα πράξει η ΝΔ με τη νέα δανειακή σύμβαση αν η κυβέρνηση λάβει απόψε την ψήφο εμπιστοσύνης, ο κ. Μιχελάκης είπε ότι θα την ψηφίσει, καθώς «έχει καταστεί αναπόφευκτη», όμως για τον συνοδευτικό νόμο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

«Εάν οι πολιτικές που θα αναφέρονται μέσα είναι πολιτικές που βγάζουν την οικονομία από την κρίση, τότε ναι, δεν έχουμε κανέναν λόγο. Εάν όμως είναι προς τη λάθος κατεύθυνση, το "όχι" είναι κάθετο» υποστήριξε.

Ο κ. Μιχελάκης προσπάθησε να υποβαθμίσει τη συνάντηση των πέντε βουλευτών της ΝΔ (Κ. Χατζηδάκης, Κυρ. Μητσοτάκης, Ευ. Αντώναρος, Μιλτ. Βαρβιτσιώτης και Α. Σπηλιωτόπουλος) με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συνταχθεί κείμενο για την ανάγκη κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, λέγοντας ότι κείμενο δεν υπάρχει και πως χθες στη Βουλή «όλοι κουβέντιαζαν με όλους».

Επανέλαβε τέλος, ότι απαιτείται μεταβατική κυβέρνηση που να επικυρώσει τη νέα δανειακή σύμβαση, καθώς «χρόνος δεν υπάρχει» και κατόπιν προκήρυξη εκλογών.

«Η μόνη λύση είναι ο κόσμος να εκφραστεί» υπογράμμισε.